|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
4.5.2007 11:44:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Italijanski ali slovenski
4.5.2007 13:11:27   
Sibil_
Sicer nisem iz okolice Ankarana, ampak jaz ga v italijanski vrtec ne bi dala.Se mi zdi to prav brez veze, sploh za otroke slovenskih staršev.Da ne govorim o italijanščini, ki se v teh vrtcih govori....user posted image

Je pa več mest prostih v njihovih vrtcih, tako da bi bila zame to zadnja opcija, če drugje ne bi dobila placa.

LP,
Sibil

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.5.2007 14:36:20   
bumerang
No jaz bi pa ravno obratno kot Sibil otroka, če bi imela izključno slovensko družino, dala v italijanski vrtec.  Posebej v hrvatinskega k vzgojiteljici, katere ime se začne na S., ki se mi zdi odlična.  
Za ostale vrtce ne vem, na hrvatinskem koncu je italijanski vrtec zelo zaseden in če se ne vpišeš v roku, težko dobiš mesto, slovenski pa ima tudi konec leta še prosta mesta. V obeh skupinah govorijo odlično italijanščino (vem, ker sem bila na ogledu in sem slišala vzgojiteljice) in slovenščino neradi uporabljajo. Tudi program je veliko bolj bogat kot tisti v hrvatinskem... da ne govorimo o ankaranskem.

Cena je enaka, ker ni odvisna od vrtca ampak od tvojih dohodkov, določajo pa ti jo na občini na uradu za družbene dejavnosti.

p. s. Sibil, kje si se izgubila?

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
4.5.2007 15:25:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.5.2007 15:35:18   
Nea
Sibil,
če ima možnost izbire, zakaj ne italijanski vrtec?
Tako kot so predhodnice povedale, bo iz njega izvlekel same pozitivne stvari.
Mi živimo v Nemčiji, se doma pogovarjamo slovensko, pupika v vrtcu pa samo nemško. In zdaj s tremi leti sploh nima težav: v sekundi prešalta s slovenščine na nemščino user posted image

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

Neposredna povezava do sporočila: 5
7.5.2007 15:57:23   
Sibil_
Vsak naredi kot hoče-jaz imam pač izkušnje svojih dveh nečakov iz italijanskega vrtca in tja otroka res ne bi dala, razen če je sila.

Morrak-italijanščine se lahko otrok nauči tudi drugje, takšna, kot jo poberejo v vrtcu v Kopru je pa za user posted image .No, za hrvatinskega pač ne vem.Možno je, da je ok, ne morem sodit.

Glede izletov tudi ne vem kako je-a da imajo kaj več od slovenskih?Mah, to ne bi rekla, nečakinja že nima kaj več-je trenutno vpisana v vrtec, zato vem.

Vsaka naredi kakor hoče, jaz sem napisala svoje mnenje.

LP,
Sibil

P.s.:Bumerang, že letim pisat, sorry...user posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2007 8:28:50   
Anonimen
Moja sedaj že 18.letna hči je obiskovala italijanski vrtec v Luciji in si sama sebi čestitam,da sem se tako odločila.Veliko koristi je imela,tako za znaje jezika,ki ga je imela v osnovni šoli in prav tako ga še ima v srednji.
Pa to je najmanj važno,važno je bilo zo,da je bilo veliko sodelovanja vrtca z starši,izletov,sprehodov,medtem ko v slovenskem je tega zelo malo,otroci so večinoma zaprti v prostorih vrtca.Vzgojiteljice enkratne,še sedaj,če se srečamo sprašujejo po Niki.
Sedaj pa naš Timi obiskuje hrvatinski italijanski vrtec.Od septembra je že popolno osvojil jezik.Pa kaj to,že večje število nastopov v gledališču je za njimi,obiskov lutkovnih gledališč,muzejev,drugih šol,celo nastopali so za none in nonote v domu ostarelih(kar je pozitivno za otroke,da se družijo in kaj naredijo za starejšo populacijo)Čakajo nas še dva izleta:en z vlakom do Divače,drugi pa v zabaviščni park Lignijano.Pa še izlet v Trst v akvarij.
Če bi bilo letošnjo zimo kaj snega so imeli v načrtu celodnevni izlet,sankanje na Sviščakih.Za slovenskega se pa nič ne sliši,da bi kam šli.
Vzgojiteljice so enkartne,to se vidi na reakciji otrok,ko zjutraj pridejo v vrtec,dobesedno jim poletijo v naročje one pa kot mame jih objemajo in pozdravljajo.Kaj bi še bolje človek zahteval.

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
8.5.2007 20:42:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.5.2007 20:53:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: morrak

Neva sem bila v Hrvatinih in sem bila zelo zadovoljna z odzivom. Grem jutri v Koper ga vpisat in potem upam, da se kaj srečamo. lp

Glej,ne bo ti žal.

Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
9.5.2007 15:59:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
2.8.2007 7:25:39   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 11
8.8.2007 8:29:19   
bumerang
Morrak, kje pa parkiraš ko otroka pripelješ?
Pa še nekaj me zanima: se ti zdi, da z otrokom vseeno govorijo (dovolj) slovensko?

Ustavi se in prišel boš!

Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
13.8.2007 8:02:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?