dskubin
|
oboje. Če pride tašča ali moja mami k nam, potem povem, kaj imajo na razpolago za jest, če je že kaj pripravljeno,... V hladilniku so itak vedno jogurti, skutke, na razpolago je vedno sadje in zelenjava. Itak pa vesta, kaj mi dajemo otroku jest in se približno isto držijo (no, razen moja mama je preveč zaščitniška in bi rada vnuku vsak dan nekaj posebej pripravljala). Mi smo pri ene 9ih mesecih že počasi začeli uvajat vso hrano, ki jo mi jemo (razen svinjine) in če ni na jedilniku ravno nekaj, kar otroku ne gre oz. ni zanj (npr. pikanten pasulj ipd.), mu ne kuhamo posebej ampak je z nami. Juhe pa vedno skuham veliko in potem zamrznem v majhne posodice posebej zanj (juho+korenček+kakšen košček piščanca) in je v skrinji vedno najmanj 10 takih porcij - to je za te primere ali pa ko se mi ne da kuhat, da ima mali vedno nekaj toplega. Odmrznem v mikrovalovki v 2 minutkah, dam notri kakšno paštico in je. In to sem naučila tudi njiju in celo nonote. Moje izkušnje glede oblačenja: obleke za naslednji dan vedno pripravim na previjalni mizi, previjalne potrebščine in enkrat za preoblečt ima vedno tudi v njegovem nahrbtniku. To se mi zdi najboljše, ker sem jim parkrat pustila prosto izbiro in sta vedno (ne vem, kako jima to lahko uspe) iz vse množice cunj, ki jih imamo, našli kakšno škatlo, ki sem jo pospravila, ker so notri premajhne ali prevelike stvari in mu to oblekli. In ko sem prišla domov me je skoraj kap, ko sem ga vidla v rokavih do komolcev - ampak nič za to, me je moj vedno uspel potolažit. Niti jima nisem pokazala z ničemer, da sta kaj narobe naredili, saj sta mislili najboljše. Da ne povem, kako je bil oblečen, ko ga je uštimal nono Mali pa bo tudi preživel, važnja je ljubezen, ki jo dobi od vseh . Mimogrede, večkrat jima pokažem, kje so pospravljene njegove stvari, če bi prišlo do več kot 1 nesreče in bi potrebovali dodatne obleke, ampak očitno jim gre skozi eno uho/oko notri,... Če pa ga nesem v varstvo k njim, gre z njim njegov nahrbnik, notri pa previjalne potrebščine, za 1x preoblečt, pijača, žlička, slinček, duda, ipd (da lahko odnesejo s sabo, ko grejo na sprehod). Drugače imam paket plenic, robčke, kremo in stvari, ki se jih več rabi kar tam (pri tašči in pri mami, da ne bi vsakič mogla ne vem kolko tega pripravljat in mislit, ali si vzel ali ne. No, ker je naš mali večinoma še doma in ni to vsakodnevno varstvo, odnesem potem s sabo še kakšno skutko, jogurt ali kaj podobnega za malico, za kosilo pa poskrbita noni (sej oni pa tudi jejo, ne, in če so nas, njihove otroke gor dvignili, bojo znali pa tudi za vnuke poskrbet). Če pa bi bilo to vsakodnevno varstvo, bi verjetno tudi oni te reči začeli v trgovini nabavljat. Vsaj pri moji mami to vidim - če se najavimo za vikend, takoj teče v trgovino po najljubše vnučkove skutke . No, tako je pri nas in se mi zdi, da jim paše, da se jim ni treba še s cunjami ukvarjat. Ne vem, kako si to počela do sedaj, ko ste še doma, če si malo kdaj pustila pri njih. Mogoče pa bi bilo dobro vprašati, kaj bi jima bilo laže in kaj želita. Mogoče pa bi oni radi sami pripravili vse, ker nekateri to delajo - ampak meni se zdi, da jim je že samo čuvanje (in če je zraven še kuharija) dovolj velika obremenitev, zato rada vse pripravim, pa čeprav si mogoče delam delo, ki mi ga ne bi bilo treba.
< Sporočilo je popravil dskubin -- 19.1.2007 11:20:12 >
|