skrita
|
Pred kratkim sem se prijavila na ZAVOD izključno, ker nam kot tričlanski družini ne gre skozi čez mesec oz komaj, saj so stroški najema, položnic, vrtca in vsega preveliki. Čeprav nerada, sem se prijavila na zavod, saj je moj pritiskal name, da nam bo tako bolje z tistimi nekaj dodatnimi evri na mesec! Torej sem uredla preživnino na sodišču in tako pridobila denarno pomoč iz CSD ter s tem oproščena tudu plačila vrtca! vem, da me boste sedaj mnoge obsojale, samo sem žeskoraj 2leti brez dela, in mi je prav hudo, ker sem od nekoga z otrokom odvisna! Sploh ker to tolikokrat med prepiri dobim očitano:( Živim namreč v manjšem kraju, kjer je prav težko najti kakršno zaposlitev, podgomno je brezposelnih. To ni izgovor, vendar sem poslala toliko ponudb, vlog, itd vendar se mi zdi da imajo povsod že nekoga izbranega:(. Sem že skrenila z vprašanja...Torej urejena je sporazumna preživnina! V kolikor bi/bova šla z njim narazeb ali lahko vložim oziroma tožim za višjo preživnino? Mah mi je prav hudo, ker res nimam sreče v življenju. Imam zdravstvene težave, doma se prepirava z nojim in res nimam kam it. Domov bi lahko šla, vendar jetam pritisk še hujši, mislim da sem o tem že pisala, ali tudi ne, nebi šla ponovno v podrobnosti vendar tako tu kot tam doživljam psihično mučenje! Ravno sedaj sva se sprla, ker je moj dobil novo zaposlitev in dela svojo smeno, vendar mora kljub temu večkrat nazaj v službo ali po opravljenem šihtu ali celo pred in sedaj sva se skregala še ker, njegovi šefici smrdi, ker ga na vsake toliko pokličem na njegov osebni mobilni telefon, zakaj ga toliko kličem! ja pismo, cece dneve se mora prilizovat nje, jaz ko pa ga pokličem pa mu teži! Zatežena do amena, vendar moj tega ne opazi ali noče opazit, ker si noče ogrozit službe sploh ker ve, da ni enostavno dobiti zaposlitev. Spet sem zašla , sem pa želela vsaj na kratko izpostavit dele, da mi tudi morga katera kaj pametnega svetuje! Skupaj sva že dolgo vendar zadnje čase se več ne pogovarjava normalno. Zjutraj vstane gre na računalnik, gre nazaj počivat in pa na job! če je v konrta smeni ko pride iz tam, hoče počivat, čekirat računalnik in potem če se mu da kar je bolj redko gremo ven skupaj. To me še ne moti toliko kot to, da sem bila že imenovan az takšnimi psokami da se lahko zjokaš! Ne pravim da tudi jaz ne izrečem hudih, vendar šele takrat ko me razjezi do konca! Za njim treba pospravljat, likat, kuhat, itd potem pa mi očita da ne delam nič in uživam doma! Bi raje delala nekje kjer bi bila vsaj v stiku z ljudmi ne pa da sem zoliko doma. On pa dela pa še uživa v svojem psolu: Vidim da veza en pelje nikamor vendar nimam moči oditi ker nimam kam! Vewm sem slabička in to rpiznam Sram me je rpiznati kaj se dogaja pri nama meni ljubim osebam, ker bi se poutila osramočeno. Najemnine nisem sposobna plačevat ker imam prhodkov, razen trenutni iz csd, pa še to nisem želela ker res nem želim da bi moj otrok moral vraćati ta denar, ko bo starejši. Vem tudi da bom težko našla nekoga zase, ker mamice samohranilke ne čaka noben odprith rok:( Rada bi da bo bolje vendar vem da nebo. Otroka vozim v vrtec (je v vrtcu, ker če dobim službo nimam drugega varstva) izključno jaz, oče (partner) je vsega skupaj peljal lahko preštejem na obe roki kolikokrat. Vedno izgovori kaj ga gnjavim naj mu enkrat pustim spati! Ali je možno preko csdja dobiti kakšno stanovanje ugodno, pa da ni spet kakšnega hakla, da bi spet trebalo kaj vračat od najemnine? Bi šla vstran samo si nimam poguma. SE opravičujem za ločila, pisavo, vendar obokana tipkam p aše pod pritiskom!
|