Anonimen
|
Jah, ne vem, jaz kar rečem, da imam za dve, tri,... ure dela za službo tisti dan ter da rabim mir, ker se moram skoncentrirat. Ponavadi mož vzame večjo in gresta na sprehod ali na kakšen obisk. Največ naredim dopoldne, ko je hčerka v vrtcu ali pa potem zvečer, ko že vsi spijo. Tudi če je večja doma, ve, da me mor apustiti pri miru, ker delam za službo, ko bom končala, pa se bom posvetila njej. Zorganiziram pa se tako, da delam dva seznama, eden je na hladilniku na listu in tam gor pišemo, kar je potrebno narediti doma, npr. pospravit hladilnik, pomit okna, ipd. To so opravila, ki lahko čakajo (mi ne pade kapa dol, če oken ne pomijemo pol leta, od umazanih oken ni še nobeden umrl, edino kakšno sosedo mogoče bolijo oči od preveč vrtenja ). V rokovnik pa vpisujem redne službene in osebne zadeve, ki jih je ptrebno urediti, od dokumentacije, vsakdnevnih obveznsoti, da moram za malo napisat vpisnico za vrtec,... torej zadeve, ki jih morma reševat čim bolj spotoma, ker mi sicer začne tečt voda v grlo. Tako imam vsaj okvirno predstavo o času, ki ga bom rabila za kakšno zadevo ter kje so prioritete. Če ti vletavajo v sobo, bi se jaz kar zaklenila, saj če bi bila nekje drugje v službi, jim tudi ne bi bila na razpolago, obiskom pa bi povedala, da dopoldne nismo na voljo, ker smo v službi (pa čeprav si doma).
|