sazi
|
Še ena zanimivost, ki so nam jo povedali, ki je kar pogosta glede raznih ''pogodb'' in podpisov, da ženske ne bodo zanosile. To lahko vsakdo čisto mirne vesti podpiše, ker ta papir itak nima nobene pravne podlage. V primeru, da zaposlena zanosi se delodajalec s tistim papirjem nima na kaj sklicevati. Drugo so pa potem medosebni odnosi... najprej bi samo malo pokomentirala tale odstavek - v teh primerih ni šlo za podpisovanje, da ne bodo zanosile, ker vsak delodajalec ve, da si s tem listkom ne bo mogel nič pomagati - podpisati so morale svoj odpoved, brez vpisanega datuma, ki pa naj bi jo v primeru zanositve uporabili za prekinitev delovnega razmerja Sicer pa tole o vprašanjih pri razgovorih - mene so spraševali vsemogoče. Na vprašanje o družini sem povedala čisto iskreno (ker sem bila jezna na izpraševalko), da poročila se bom in da otroke bom imela, da pa ne vem, kdaj, mogoče kmalu, mogoče ne. Tisti hip mi je bilo čisto vseeno, če delo dobim ali ne. No, službo sem dobila, pa se je kasneje izkazalo, da bi bilo mogoče bolje, če je ne bi in bi si lahko našla boljšo, ampak to je že druga tema. Preden sem dobila pogodbo za NDČ, sem spet imela pogovor na tako temo, tokrat s predsednico uprave - vse o poroki in otrocih. Sem ji rekla, da bodo, pa jo je zanimalo kdaj in da jih imajo nekatere menda šele proti štiridesetim, pa sem ji samo rekla, da ene pa že pri dvajsetih, da jaz jih bom imela pa nekje vmes - zanosila sem čez 1 teden, stara 28 let. Je pa res, da sem dobila pogodbo za NDČ, vendar sem med porodničko dala odpoved. Zgodb in načinov je mnogo. Vem za nekaj delodajalcev v malih podjetjih, kjer se potencialnih mamic res otepajo, ampak večinoma zaradi slabih izkušenj. Marsikatera gleda res samo na to, da dobi pogodbo, potem pa gre na bolniško še predej ji CB pokaže + in je doma celo nosečnost, pa čeprav brez problemov. Grejo zaposlenim na roko, jim dajejo vse ugodnosti brez pregovarjanj in metanja polen pod noge, pa se še vedno najdejo grabežljivci in nezadovoljneži, ki bi pa še kaj zraven... Preveč ljudi se želi "šlepat" na ramenih drugih in zato na žalost nastradajo tudi tisti, ki bi si res želeli delati in ustvariti družino v primernem okolju in obdržanjem službe - v naši družbi je preveč parazitov, zato res kratko potegnejo/mo tisti, ki smo pošteni in želimo živeti od svojega dela.
|