|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "tišči dol"
9.11.2004 17:30:23   
SU
Sem v 19. tednu (18,2/7) in imam zadnji teden spodaj nekak čuden občutek - kot, da bi mi nekaj malce "dol tiščalo" (saj veste, kot da bo nekaj "ven padlo"-no, ni takooo hudo, je pa podoben občutek). Saj ne vem kako bi drugače opisala... :ups: Sicer me pretirano ne boli, me pa mine, če se uležem in spočijem (če samo sedim ni nič bolje). Ali se kateri sanja kaj bi to lahko bilo?? Je imela katera kakšno podobno izkušnjo??Pregled imam šele 25. in me je malce strah... LP, Saša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   "tišči dol"
9.11.2004 17:35:52   
Urška*
Ojla!

Zakaj je to tako in kaj bi to lahko bilo, ne vem. Lahko pa ti povem, da ce imas taksen obcutek, priporocajo jemenje tablet Magnesol. Vsaj tako je meni G rekla.

Upam, da ti se katera druga kaj boljse napise.
Ne pa se sekirat.;)

LP:)

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   "tišči dol"
9.11.2004 17:39:00   
Dolina
A dobiš tak občutek samo, če se giblješ in hodiš, ali tudi ko miruješ?

Jaz sem imela - imam podoben občutek (in sem ga isto opisala svoji G, pa je rekla naj se ne hecam, da bo ven padel, da sigurno ni tak občutek, ampak mal drugačen :)-:)- sem jo mal ustrašla). No, pri meni se pojavi, kadar grem po stopnicah gor ali pa v hrib, pa malo mi še trebušček otrdi. In to naj bi bilo zaradi pritiska: ker maternica ko greš v "višini" dol pritiska (graviracija) - neki v tem smislu. Upam, da razumeš, kaj mislim. :zmeden:

Če te boli, ko miruješ, potem pokliči G!

Lp, Dolina 23t

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   "tišči dol"
9.11.2004 17:40:29   
Dolina
O ojo, Dolina ne zna tipkat... ko greš v "višino" in pa gravitacija!

:ups::ups:

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   "tišči dol"
9.11.2004 17:44:55   
SU
Res nisem znala najti drugega izraza, kot tega, da je kot, da bo "ven padlo" :ups: ... Je nekak še najbolj podoben dejanskim občutkom. Res sem se zadnje dni začela malce bolj gibat in sicer se sprehajat - po hribčku dol in po hribčku gor (smo pač doma na hribčku) :). Ja, pa tudi, ko sem celo dopoldne v službi in sem že utrujena, me isto "tišči" po nekaj urah (sem "terenska" in se selim s šole na šolo).
Ko mirujem ne boli. Torej ni nobene grozne panike?? LP, Saša

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   "tišči dol"
9.11.2004 17:47:48   
snezka
Pozdravljena,
to, da "tišči dol" ni nič narobe in za enkrat ne bo nič ven padlo.Poznam ta občutek, vendar pa sem prebrala v eni knjigi, da je potrebno delati vaje za krepitev medeničnega dna. Ko greš lulat poskušaj vsaj 3 krat ustaviti curek in ga zadržati nekaj sekund, le glej da ga na koncu vsega iztisneš, da se ti urin nebi zadrževal. To vodi k drugim težavam.
Če ga težko zadržiš, to pomeni, da so te mišice že oslabljene.Ravno tako je indikator da so že nekoliko raztegnjene,"kot da bi nekaj ven padlo". Vendar se da pomagati z vajami za krepitev medeničnega dna. Pa tudi kasneje boš lažje rodila in po porodu se ti bojo te mišice hitreje povrnile v prvotno stanje.

No, zdej pa lepo izvajaj vaje.:bravo:

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   "tišči dol"
9.11.2004 18:08:26   
SU
snezka, hvala. Bom poskusila! Samo, da ni kaj hujšega. Ste me malo pomirile! Bm poskusila z vajami - imam tko doma eno knjižico z opisi vaj. Samo še izvajat je treba... :ups: LP, Saša

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   "tišči dol"
9.11.2004 18:11:12   
Lidy
Su meni se to dogaja, če sem predolgo na nogah in se ne usedem pravočasno, da bi se spočila. Služba, žal. No tako kot pri tebi pa če se uležem je potem OK.
Meni je G rekla naj si večkrat na dan vzamem čas za malce dalši počitek.

Pomaga veš.

pozdravček Lidy

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   "tišči dol"
10.11.2004 10:05:23   
Dolina
Važno je, da te ne boli, ko počivaš!

Glede vaj za medenično dno pa tole: naj ne bi nikoli ustavljale urina, ko greste lulat. Delaj vaje "na suho"! (torej, ko ležiš, čakaš v vrsti, sediš, ne pa ko lulaš - to so me opozorili na dveh urah telovadbe za nosečke).
:rozica:
Lp, Dolina

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   "tišči dol"
10.11.2004 12:28:20   
snezka
Ojla,
kdo bi zdaj vedel kaj je prav? :zmeden: Nekje prebereš tako, drugi rečejo drugače in verjetno se je najbolje s tem ne obremenjevati. Če ima večina nosečnic take težave to pomeni, da nisi edini. Tud sem že prebrala, da delaš take vaje ko ležiš, čakaš v vrsti, sediš..., ampak tudi med spolnimi odnosi lahko to počneš in partner ti pove kolk močno si ga stisnila. No, če že imaš spolne odnose, verjetno človek ne misli na keglove vaje.
Pri lulanju pa je eksplicitno poudarjeno, da moraš mehur do konca izprazniti, to je zelo pomembno, da ne bi ostal vnotri in se vračal nazaj. Pride do refluksa.
Sicer pa ti ne more nič škoditi, če to počneš "na suho", mogoče je pa res bolje tako. Tud jaz bom upoštevala ta nasvet. ;)

Lp, Snežka.:sloncek:

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   "tišči dol"
10.11.2004 21:27:19   
Anja167
Meni se je tudi to dogajalo, prav tako enkrat v takem času nosečnosti, če sem šla na sprehod in sem prehitro zaštartala. Nič, povej G, bo najbrž pregledala, če je z materničnim vratom vse OK in je zaprt, sicer pa naj ti bo vsak tak "krček" opozorilo, da si že noseča! in da je treba začeti živeti malo bolj počasi. Ti povem že kar zdaj, da ti ne bodo tega začeli govoriti šele v materinski šoli pri koncu nosečnosti :)

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   "tišči dol"
11.11.2004 8:00:11   
SU
Ja, bo treba res menda malce bolj na počasi vse delat. Ugotovila sem, da je to "tiščanje" bolj izrazito, če grem bolj na hitro dol po hribu... Logično, kajne?!? - gravitacija pa to... :ups:
Glede vaj pri uriniranju... Tudi mene so opozorili, da naj tega ne izvajam MED uriniranjem, ampak med sedenjem, ležanjem, itd. itd. kot ste že napisale. Kakorkoli - zdaj me že kar nekaj dni ne "tišči" več, je pa res da se malce večkrat uležem popoldan, ko pridem iz službe... Bo treba ja prakticirati tudi to, kajne?!? LP, S.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   "tišči dol"
11.11.2004 8:23:19   
Dolina
Ja, vse bolj počasi in sigurno! Jaz sploh ne morem verjet koliko časa porabim za isti sprehod s posm zdej k sem :nosecka:. Ampka, sem se že navadila in je prav fino, k mi ni treba hitet (in vsi me lepo počakajo in pomagajo... to so 9nebesa).

:love::love: za :nosecka: in naše :duda:!

Pa počasi naprej, lp Dolina

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?