|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žvečenje-grizenje GH
23.2.2009 11:18:48   
sxy
Mi imamo pa velik problem in me zanima če je že imela katera podobno situacijo in kako jo je rešila.

Naš škratek je star slabih 9m in jema že skoraj vso GH, no vse kar je pač "dovoljeno" za to starost, problem pa je v tem da mora biti vsa hrana spasirana na fino, saj če dobi kakšen košček v usta se začne davit, ker ne zna / noče žvečit in kar golta in posledično ob davljenju s koščkom vse kar je prej pojedel zbruha.
Večkrat mu damo v roke kruh, da bi se naučil žvečit, a skorjico cuza do mehkega, če pa odgrizne kakšen košček se ponovi znani scenarij, da ga hoče kar pogoltnat in spet je tu davljenje.  Ob tem davljenju je mene tako strah da se res ne bi zadavil, da sem že skoraj obupala in se mu ne upam več dati kruha, keksov,...
Ne vem kaj naj naredim? Pa tudi jedilnik se nam že ponavlja, ker vse se pač ne da spasirat na fino in določena hrana je gosta in se je gosta, on pa noče in noče žvečit.

Kaj naj naredim, kako ga pripravit do žvečenja???

Imamo že 6 zobkov in grize vse okoli sebe, da bi pa hrano poskusil malo pogrizt in prežvečit, pa ne in ne!!!!

Vesela bom vsakega nasveta!

Hvala...

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žvečenje-grizenje GH
23.2.2009 11:51:28   
suprmedo
Pozdarvljena!
mi imamo podoben primer. Naša pikica je stara skoraj 8 mesecev no sicer je razlika v tem da mi nimamo še nobenega zobka. in tudi kadar ji katera hrana ni všeč se začne davit. naprimer ji banano zmečkam se bo davla ko pa ji dam da sama grizlja pa je ok.
pomojem je to princip ker smo hrano predolgo pasirali, in so se navadli na gladko pasirano. zanimivo pri nas je tudi da recimo podloženo skutko s sadjem če bo samo ena borovnička zravem se bo že davila, juhico z testaninami ki pa so večje pa bo komot pojedla. to so pomojem njihove muhe. če ti veš da se ne more na neki hrani zadavit naprimer babana se lepo zmehča če jo malo naguli kar vstrajaj.

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.2.2009 13:38:38   
nia5
Ni nujno da je predolgo pasirana hrana problem, jaz sem ji na začetku vse pasirala, zdaj pa le še kako sadje. Pri 5,5m sem ji prvič ponudila keks in kasneje kruh in je oboje premlela. Zdaj kašic sploh več ne mara, koščke pa obožuje.
Poskusi vztrajat, vsak dan malo, pa tisto kar ima rada mu daj v koščkih. Ko bo ugotovil kako se premelje mu bo sigurno všeč.
Pa vso srečo

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu suprmedo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.2.2009 14:04:32   
analucija
tudi mi smo takšni. pa mu prvo kašico nisem pasirala, pa se skoraj zadavil. vse moram pasirat. smo 8 mesecev stari. pa je prav hecen če najde košček ga kar izplune. takšni so. moj ta prvi pa ni bilo problema.
lp

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.2.2009 16:16:58   
Nastya
Oh, fino, ni to samo pri nas. Mi bomo tudi kmalu dopolnili 8 mesecev, smo še brez zobkov in imamo iste težavice s hrano. Upam, da bodo kmalu mimo in bomo začeli normalno žvečiti hrano, tako kot je treba. Dajte mi še povedat kaj vse že dajete jesti svojim user posted image  ?

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2009 19:38:41   
ZvezdicaZaspanka
Jah, pri nas je podobno.  S tem, da smo sterejši...že sksraj 12 m. Imam dvojčka. Eden pridno žveči in grize vse po vrsti...papa koščke, kašice niso ravno najboljše. Ravno danes zjutraj sem obema naredila čokolino...ga sploh poskusit ni hotel, ampak sem mu mogla na kruh namazat sirni namaz in narezat na koščke in je potem veselo jedel. Drugi pa....ne vem, če bo sploh kdaj znal žvečituser posted image . Vse kar je v koščkih spljune ven oz. sploh ne da v usta. Včeraj sem se matrala z drobtinicami kruha, da bi ga navadila....dve drobtinici je dal v usta, me gledal in ker sem jaz na veliko žvečila, je on tudi začel odpirat in zapirat usta...potem pogoltnil celo drobtinico in čisto rdeče učke dobil, ker je pogoltnil 'košček'...in smo zaključili s poskusi. Ima pa že 8 zobkov in ravno včeraj sta pokukali še 2 štirki. Glede na to, da sem pri obema enako uvajala, da obema dam iz enega krožnika....po mojem, da ni problem v tem kako si mu pasiral na začetku. Jaz bi rekla, da začne takrat, ko sam ugotovi, da lahko žveči. Ne vem...čeprav sem sama že skoraj obupana...pri enem letu...pa še ne zna.... Drugi pa tako lepo papa piškotke, kruhka, meska, sadje...vse...in zraven momlja mmmmm, njam njam njam....užitek ga je gledatuser posted image .

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.2.2009 19:40:28   
Pika Zoja
Kako ga pripravit do žvečenja? Nehaj pasirat. Če ni navajen koščkov, pretlači, samo pasiraj ne. Pa vedno manj tlači in puščaj vedno večje koščke v hrani. Vztrajno, a počasi.

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?