Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: študentka 3.8.2008 17:06:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi ti samo svetovala da upoštevaj tudi razum, ne samo srce. Veliko študentk ima otroke, s tem ni nič narobe. Sam preden imaš otroka naj bi imel neko stabilno vezo. Vezo ki je prvo zaljubljenosti in domišljanje si da je partner popoln že dala skozi. Vezo ki je že dala kkšn problem skozi. Trdno vezo. Človeka poznaš par mesecev. Niti živita še ne skupaj. Kam se vama tako mudi? Saj če vesta da je to to, da sta za skupaj, da si želita otroka....zakaj takoj? Zakaj ne prvo uživat, poštimat vse in si potem ustvariti družino? Česa se bojita, da tako hitita? Da mine čar zaljubljenosti?
< Sporočilo je popravil karin24 -- 3.8.2008 17:16:51 >
|
|
|
|
RE: študentka 3.8.2008 17:09:18
|
|
|
|
lara larissa
|
Karkoli te zanima v zvezi s tem me lahko vprašaš na ZS. Drugače pa sem študentka in prav tako mama. Lep pozdrav
|
|
|
|
RE: študentka 4.8.2008 8:33:44
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Jaz bi na tvojem mestu še počakala - najprej skup žvet, da vidita, kako vama bo laufalo. Govorim zgolj iz izkušenj - kolega sta hodla 7 let, potem pa sta se preselila skup in je bilo po par tednih vsega konec! Nista zdržala drug z drugim, ko sta bila non-stop skup, pa vse delo, ki sledi, pa stroški...ja, po moje se super vidi, kakšen je odnos v resnici, ko pride do resnih problemov! Sem pa bila tudi sama še študentka, ko sem zanosla prvič in ko sem zanosla drugič...Na moji podelitvi diplome, sta bila mala stara 2 in 1 leto! Je pa res, da sva midva z dragim skup že skor 12 let in da sva že prej skup ustvarila stanovanje, delila stroške.....
|
|
RE: študentka 4.8.2008 15:26:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi jaz sem še študentka in mamica 15mes fantka. Kar vprašaj karkoli.
|
|
|
|
RE: študentka 4.8.2008 17:48:46
|
|
|
|
tetka5
|
tudi moje mnenje je tako, da počakaj še nekaj časa. bo že prišeu čas za malega nagajivčka. deja777 mene pa zanima kako je s statusom. se ti res avtomatično podalša za eno leto? sm brskala po spletni strani univerze v lj pa tega nisem nikjer zasledila. hvala za odgovor
|
|
|
|
RE: študentka 4.8.2008 18:44:42
|
|
|
|
drašika
|
Tetka5 Pri nas v mb se podaljša status, moraš pa priložit zdravniško potrdilo. Jaz sem tudi študentka in tudi z mojim dragim načrtujeva . Zdaj že eno leto živiva skupaj (skupaj pa sva 4 leta) in si deliva stroške. Jaz sem tudi bila v dilemi kaj narediti, ampak sva se oba tak odločila in komaj čakava!!! Tako da bi jaz na tvojem mestu še malo počakala, najprej se dobro spoznajta, ker po takem malem času ti človeka ne spoznaš dovolj, čeprav se ti zdaj zdi da je vse super. Nočem te strašiti ali pa kaj, samo res malo počakajta da ne bo potem prepozno...no, to je moje mnenje, če pa ti drugače čutiš, pa naredi tako da boš ti srečna.
|
|
|
|
RE: študentka 4.8.2008 22:07:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Kar se statusa tiče: absolventa si lahko podaljšaš, ker ponavadi zelo komplicirajo in moraš met dober razlog za podaljšanje. mislim da je enako tudi z ponavljanjem, pa če ponavljaš lahko ravno tako zaprosiš za štipendijo. pa v času porodiške ti zavod plačuje prispevke za pokojnino zako, da bomo lahko eno leto manj delale
|
|
|
|
RE: študentka 5.8.2008 9:43:27
|
|
|
|
maja1488
|
Jst sem bila tudi že v situaciji, ko sem mislila, da je to to. In on tudi. Oziroma on menda še vedno to misli Pa sva po parih mesecih skupnega življenja videla, da je to vse kaj drugega. Hvalabogu, da nisem takrat zanosila (no nisva niti probala). Moje mnenje: probajta najprej živet skupaj. naj zaljubljenost preraste v ljubezen. Potem pa le.
|
|
|
|
RE: študentka 5.8.2008 16:48:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj ti bo vsaka svetovala, da počakaj s faxom, najdi zaposlitev, stanovanje... Najbolje, da imaš prvega otroka pri 40-ih kar je glupo. Če veš da si pripravljena na to, potem se za to odločita. Pa srečno
|
|
|
|
RE: študentka 5.8.2008 17:52:33
|
|
|
|
Ploha
|
jst bi tud raj najprej skupej zaživela, ker je čisto drugače, pa to ne pomeni da more bit kuj 2 nadstropna hiša z velikim vrtom. S fantom sva skupaj 2 leti in 8 mesecev, dobro leto živim pri njemu doma, imava majhno sobico,...sem študentka zadnjega letnika (imam še veliko izpit) in sm noseča polnik 14 tednov, otroka sva načrtovala, tko da zdj je kar je,...hiša je zgrajena že dolgo časa, ker smo na kmetiji, vendar je še cela za poštimat, kar bo zelo dologo trajal in ko bo otrok na svetu bova še vedno v majhni sobici ampak naja to ne moti,...stara sm pa 21, on pa 28 Tebi bi pa rekla samo da najprej živita skupaj, šele takrat spoznaš človeka, kaken je v resnici, ko se vidiš parkat na teden je sam fasada so vsi sladki in lepi pol se pa vse na glavo postavi, tudi če ne dokončaš še študja, vsaj spoznaj ga dobro,...sicer se boš pa tko sama odločila kokr ti najbolj paše pa srečno,... Lp
|
|
|
|
RE: študentka 5.8.2008 20:56:41
|
|
|
|
maja1488
|
Tudi doštudiraš lahko vmes. Jaz sem zanosila, vmes končala srednjo šolo ob delu, maturirala, zamenjala službo, potem rodila, zdaj pa še fax ob delu. Če je volja in če nimaš glih rizične nosečnosti se vse da. Če moreš pa počivat pol pa vse to počaka. Fanj pretehtaj kaj ti najbolj pomeni. Otrok ti res obrne svet na glavo (v pozitivnem smislu). Nič ni več tako kot včasih. Še vedno pa mislim, da se morta še boljše spoznat, tako da gresta živet skupaj. Pol boš pa videla.
|
|
|
|
RE: študentka 5.8.2008 21:10:40
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Zdaj ti bo vsaka svetovala, da počakaj s faxom, najdi zaposlitev, stanovanje... Najbolje, da imaš prvega otroka pri 40-ih kar je glupo. Če veš da si pripravljena na to, potem se za to odločita. Pa srečno Oprosti sam kdo pa pri 40 šele faks konča Jaz imam 27 let, faks končan, službo in svoje stanovanje(ni oči kupu) že en čas. Tko da ne posplošuj. Nekateri smo pač že od poznega najstništva na prihodnost mislili. Ne moreš se kar zbudit pa rečt zdej bi mel pa otroka, vse drugo ni važno. Starši naj bi bili odgovorni. Pa itak pri njima ni problem ne fax, ne denar .... ampak to da se sploh poznata še ne. Biti starš pa ni rodit, ampak bit odgovoren za otroka. Odgovoren pa si ko otroku izbereš isto odgovornega sostarša. Tako mlad, pa po parih mesecih, brez da bi sploh skupaj živela pa ne moreš vedet če je to to. Študentske familije čist super funkcjonirajo, če sta oba odrasla. Otrok je največja življenjska odločitev. Je pametno jo odgovorno pa premišljeno sprejet. Ni vreča krompirja.
|
|
|
|
RE: študentka 6.8.2008 19:21:26
|
|
|
|
Martinčka
|
Midva se poznava že več let in sve še vedno kot dva rdeča žareča srčka in sva si od samega začetka želela otročička - žalja je bila toliko večja ker je njegov brat že dobil dojenčka in sva se oba zaljubila v malo štruco.. zdaj ima njegov brat sicer že dva in še vedno sva čisto nora ko jih dobiva v varstvo... zdaj živiva skupaj že leto in pol in bova naslednjo pomlad uredila hiško zase otročička pa še nimava kljub veliki želji. Diplomirala bom letos upam da novembra ko bom stara 22 let. Zanosit želiva v začetku leta 2009, ko bova vse najnujnejše opravila in še mičkeno našparala za lepo otroško sobico (za katero že šparava več kot eno leto!). kar ti želim rečt je, da kljub veliki želji in ljubezni, malo počakaj da vidiš če vse še tako štima... saj ti nihče ne pravi da moraš živet z njim 1 leto ali več preden zanosiš... počakaj tri, štiri mesce ter boš videla, ko boš študirala, mu kuhala, prala in likala ter pospravljala ali boš zmogla še otročička, ali pa bo tolk dober da ti bo pri teh stvareh pomagal.. potem boš videla koliko se lahko tudi zaneseš na njega in koliko je pripravljen pomagati. Žal je tako da se je tudi moji kolegici zgodilo da sta bila presrečna in sta vso živo načrtovala - ko pa se je med študijem k njemu preselila pa ugotovila da bi on sam lenaru pa na kavču ležal, ona pa skrbela zanj kot za malega princa. Šele kasneje spoznaš, ko živiš z nekom kaj pričakuje od tebe in kakšno predstavo ima o ženskah. Tudi jaz svojega po večini nosim po rokah, ampak zato ker vem, da ko bom potrebovala pomoč ali ne bom zmogla da mi bo vedno pomagal. Ženske iz ljubezni do svojih srčkov naredimo marsikaj, vendar včasih žal vsega ne zmoremo. Mislim da ne bo hudega če počakata npr pol leta in potem poskusita... do takrat pa zdravo živet, se veliko gibati in biti zaljubljena še naprej ... upam da vama uspe... v vsakem primeru vama želim vse najlepše poročaj kako se vama bo izšlo... lep pozdravček
|
|
|
|
RE: študentka 6.8.2008 19:22:55
|
|
|
|
Martinčka
|
madonca sem skoraj svoj ljubezenski cv napisala;) brez zamere
|
|
|
|
RE: študentka 6.8.2008 22:37:08
|
|
|
|
daysi
|
O, punce, punce, kaj naj vam rečem. Jaz sem zanosila v prvem letniku faksa in moram reči, da mi takrat ni bilo žal. Vendar če pogledam za nazaj sedaj po koncu študija, bi vam svetovala, da premislite zelo dobro v kaj se spuščate. Saj ljubiti partnerja ni to, da mu podariš otroka. Punce, mlade ste še in raje še kako leto uživajte, saj z otrokom pridejo obveznosti, ki jih sedaj še ne pričakujete. Drugo so finance, stanovanje, zaposlitev,... Nekateri imamo srečo, da lahko otroka damo v varstvo, nekateri teh možnosti nimajo. Iščejo vrtec , ki ga v Ljubljani ne moreš niti pod razno dobiti. Nato čas za učenje, ki si ga moraš popolnoma organizirati, največkrat v nočnem času. Nato neprespane noči, ker je otrok bolan. In še bi lahko naštevala. Saj je zelo lepo, ko nisi "nikoli sam", da je vedno nekdo ob tebi. Misli, da načrtovanje otroka včasu študija ni ravno priporočljivo, če pa se zalomi, pa ga pač sprejmemo.
< Sporočilo je popravil daysi -- 6.8.2008 22:38:54 >
|
|
|
|
RE: študentka 8.8.2008 13:45:09
|
|
|
|
andi0711
|
haloo jaz ti lahko iz lastnih izkušen povem, da če imaš voljo lahko vse narediš, otroka in faks. jaz sem v 1.letniku faksa zanosila, v 2letniku rodila in sedaj sem končala 3letnik, čaka me še 7 izpitov in diploma. res pa je, da sem imela pomoč prtnerja in svojih staršev- v smislu, da so varovali otroka med tem ko sem bila na faksu itd. s fantom sva bila skupaj 4leta ko sem zanosila, in seveda sva se odločila otroka obdržat. dobra stran tega je, da ima on službo in to kar dobro, da nama za finance ni bilo potrebno skrbeti. glede faksa pa je tako, imam močno voljo in se kar pridna, takoj po rojstvu Oz 1mesec po tem, sem že hodila po faksu in delala izpite in moram rečti, da sem se v višnji letnik vpisala z vsemi pogoji še pred mojimi sošolci, ki nimajo takšnih obevznosti. zato, če si otroka res želiš ga kar naredi. sicer pa glede na vajno kratkotrajno zvezo bi rekla, da še malo počakaj. midva imava sedaj 1,5 starega sinčka in lahko rečem, da delava že na drugem in upavam, da bom kmalu izvedela veselo novico.... to je moja izkušnja, res pa je da moraš imeti močno voljo, da kljub neprespani noči se vsedeš za knjige in učiš. upam, da se odločiš pravilno. andi
|
|
|
|
RE: študentka 9.8.2008 9:36:44
|
|
|
|
Martinčka
|
no meni se tudi ne zdi tak problem da bi imela otročka kot študentka... pač pa to da še niti živita ne skupaj pa bi ga rada spočela, ko se v bistvu še ne poznata dovolj dober. Jaz osebno sem bolj ziheraš in imam seveda rada tudi da bo hiška urejena in dovolj denarja našparanga za vse stroške, ki jih bo dojenček prinesu, ampak to je pač stvar vsakega pozamesnika in situacije. Predvsem se mi zdi pomembno da se onadva prej zares spoznata v različnih situacijah ko bosta živela skupaj. sicer pa vsem ki ste imele dojenčke med faksom ter vam je uspelo iskreno čestitam, ker sama vem da bi težko ob delu ter faksu vzgojila še otroka.. tako da ste "super mame"
|
|
|
|
RE: študentka 11.8.2008 11:24:57
|
|
|
|
nf
|
Se pridružujem mnenju tistih, ki pravijo, da ljubezen ni enako dati otroka. Mislim tudi, da živeti življenje ne pomeni delanje otrok. Toliko stvari je v življenju, zato res ne vem, zakaj bi človek prehiteval. Res je, da imamo ljudje različne prioritete, zato ne mislim dajat nasvetov. Zase pa vem, da sem srečna, da nisem naredila otroka s fantom na faksu. In da sem vmes še veliko potovala, imela veliko hobijev, si ustvarila neko sliko o sebi, kaj sploh hočem, končala faks, dobila dobro službo, preselila na svoje... In zdaj vem, da bi nama z možem otrok polepšal vsakdan. In še to, tudi jaz sem stara 27 in ne 40.
|
|
|
|
RE: študentka 11.8.2008 20:31:05
|
|
|
|
Želvi
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Zdaj ti bo vsaka svetovala, da počakaj s faxom, najdi zaposlitev, stanovanje... Najbolje, da imaš prvega otroka pri 40-ih kar je glupo. Če veš da si pripravljena na to, potem se za to odločita. Pa srečno Oprosti sam kdo pa pri 40 šele faks konča Jaz imam 27 let, faks končan, službo in svoje stanovanje(ni oči kupu) že en čas. Tko da ne posplošuj. Nekateri smo pač že od poznega najstništva na prihodnost mislili. Ne moreš se kar zbudit pa rečt zdej bi mel pa otroka, vse drugo ni važno. Starši naj bi bili odgovorni. Pa itak pri njima ni problem ne fax, ne denar .... ampak to da se sploh poznata še ne. Biti starš pa ni rodit, ampak bit odgovoren za otroka. Odgovoren pa si ko otroku izbereš isto odgovornega sostarša. Tako mlad, pa po parih mesecih, brez da bi sploh skupaj živela pa ne moreš vedet če je to to. Študentske familije čist super funkcjonirajo, če sta oba odrasla. Otrok je največja življenjska odločitev. Je pametno jo odgovorno pa premišljeno sprejet. Ni vreča krompirja. Se popolnoma strinjam .
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?