|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šola za starše
14.6.2005 11:56:35   
ninocka
Najprej en lep pozdravček vsem!

Včeraj se mi je začela šola za straše, predavanje mi je bilo všeč, sestra, ki predava je predavanja naredila tudi zelo zanimiva.

Sem se pa po koncu predavanj odločila, da jst ne bom rodila ;) - vse je blo OK, tud slikce poroda, dokler ni pokazala 3.porodne faze - ko izločiš posteljico in ovoj... tam se je pa pri meni končalo :(

Zvedla sem tud ene par koristnih informacij - večinoma pa so to stvari, ki smo jih me same tukaj obdelale že neštetokrat.

Ene par stvari me je pa tud presenetilo - npr. rešilca lahko kličeš samo v nujnih primerih (če krvaviš, pa če ti odteče voda), drugač pa ne :zmeden:

Predstavila nam je tudi načine porode ter pojasnila zakaj se ji kateri zdi dober - ni nam pa vsiljevala svojega mnenja.

Rekla je tudi, da se otroček pred porodom ne umiri!!!!! (da je to neko zmotno mišljenje med ljudmi) in da če se to slučajno nardi, da je trEba takoj paniko zagnat. Umiri se baje šele med samim rojevanjem. Tko da vse, ki boste lihkar rodile bodite pozorne.

Tko, tok od mene za dons, zdej grem pa na dihalne vaje ;)

LP; :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   šola za starše
14.6.2005 12:11:59   
Joly
Sama sem tudi od prijateljic slišala, da so se ustrašile poroda, ko so vse to vidle v šoli.
Kaj mi lahko poveš, v katerem mesecu nosečnosti se gre v materinsko šolo?

Lep pozdrav, pa vse dobro.:rozica:

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   šola za starše
14.6.2005 12:29:51   
Tiamo
Hojla

tudi mene so presenetila predavanja o porodu. Samo sem dala misli na stran in še vedno menim, da je vsak porod nekaj posebnega, nista dva ista.:rozica:

Naj te ne bo strah, pa ne misli na to. :angel:

Jaz sem kdaj iz predavanj prišla bolj bolana kot zdrava. Psiha nam dela :grrr:

Rešilca se lahko pokliče, samo G reči za napotnico, smo vse upravičene do tega...to malo nakladajo...

Otrok se pa res ne umiri, čutimo pa ga manj zaradi npr. povečane plodovince, ali zaradi nabiranje vode, ali zaradi prevelike teže....vzrokov je veliko, premika pa se... mi je dr. v porodnišnici tako povedal.

LP Tia74

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   šola za starše
14.6.2005 13:44:27   
kimi
Ok jaz pa zdej ne grem rodit...pri prvem me ni blo strah tud zdej me ni ampak tud v šolo nisem šla in sploh ne bom šal če je tako grozno

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   šola za starše
14.6.2005 13:46:37   
Grascakinja
zanimivo, pri nas pa ni bilo nič tako groznega. Moj se je šele po tem predavanju in diasih poroda dejansko ves navdušen odloču, da bo zraven...:zmeden2:

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   šola za starše
14.6.2005 13:49:32   
kimi
No moj ni bil zraven pri prvem in ne bo niti pri drugem tako da mi je vseeno za to šolo-čisto ne ampak saj imam že 1 sončka in en porod čez

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   šola za starše
14.6.2005 14:00:27   
Grascakinja
kimi pol pa res ni nobene potrebe da bi se šla tja matrat! Raj pejd na sladoled ta cajt k je šola, bo več koristi!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   šola za starše
14.6.2005 15:59:10   
kimi
Pupa si mi sline scedila:)- bom poslušala tvoj nasvet

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   šola za starše
14.6.2005 20:08:32   
lonja
Punce, a je mogoče katera od vas hodila na priprave na porod z dr.Evo Hrovat Kuhar. Sem brala nekje (mislim da v Mojem malčku), da so priprave oziroma njeni tečaji super. In kdaj sicer priporočate začetek obiskovanja šole za starše?

hvala za odgovor.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   šola za starše
15.6.2005 9:23:07   
ninocka
Sej se nisem ustrašla poroda samga, samo zagabla se mi je tista 3. porodna faza, ko izločiš posteljco in ovoj...

Men je vse skupaj tko zgledalo, kot da bi iz ene zaklane živali ven čreva vlekli...:zmeden: v glavnem bljek, zato nočem rodit :)

Jst sem zdej v 6. mesecu in sem dobila vabilo od ZD, ker čez poletje nimajo predavanj, septembra bi blo pa že prepozno zame...;)

baje pa lahko greš kadarkoli želiš :)

LP, :rozica:

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?