|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Študij&otrok!
30.3.2005 17:06:42   
Tina&Dean
Sem študentka 1. letnika, zanimajo pa me vaše izkušnje nosečnosti v času študija(ste pavzirali al gre študij ok skozi tudi z otrokom).:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Študij&otrok!
30.3.2005 17:11:55   
AKŠ
tudi jaz sem študentka 1.letnika.Bomposkušala bolniško in porodniško čim bolje izkoristiti tudi za to zadevo.....ko se bo ponovno začela služba bo malo manj časa za to, ampak saj bomo - vse bomo naredila faks če bomo le hotle...

(odgovor članu Tina&Dean)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Študij&otrok!
30.3.2005 17:13:02   
rozi81
Izkušenj nimam sam moje mnenje je vse se da če hočš.
Jst zaenkrat faks samo plačujem naredila nisem pa še nič, ker sem lena ko... Rajš ne napišem. Če si pridna ti bo šlo.

Jaz ga bom naredila samo ne vem kdaj.:)-
Sej vem da ni smešn, bol žalostno kot smešno.

LP S:nosecka: in :duda:27t

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Študij&otrok!
30.3.2005 18:00:05   
Meceno
Zdravo
Sama nisem ŠE študentka , sem končala srednjo zdravstveno , sedaj sem pa zopet na srednji , ampak smer farmacevtski tehnik ;izredni .
S faksom se to ziher ne mora kosati , sploh pa ne z rednim , nočem te plašit , samo boš že sama videla kako bo .
Vsaka :nosecka: je drugačna , kaj šele :duda: , mogoče ti bo šlo lazje , ker boš imela večji zagon , lahko ( ti ne želim ) ne boš nič spala .
Poznam pozitiven primer :
Je zanosila v tretjem letniku sredje šole (gimnazijka), lepo rodila septembra , decembra opravila vse izpite za nazaj in končala maturo , se vpisala na PRAVO in ji do sedaj gre vse po maslu iz prve , pa še stanovanje je dobila nasproti faksa .

V glavnem je asica :bravo::bravo:

Mogoče boš ti tudi ena izmed njih ;)

Pa še to ; ker si ulavfana pri učenju ni panike , ko pa nekaj časa , let ,... nič možgančki ne delajo , je pa težko .

Lp Meceno

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Študij&otrok!
30.3.2005 18:18:25   
urši77
Sama sem tudi :nosecka: in v drugem letniku faxa-izredno.
Trenutno stvar krasno "laufa", ker imam kar nekaj časa za učenje, kako bo drugo leto bomo pa videli. Izpiti me niti ne skrbijo tako kot pa kako si bom ob mali štruci razporedila čas za vaje,ki so običajno celo dopoldne+vožnja. Močno upam da ima šola vsaj malo posluha za mlade mamice:)

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Študij&otrok!
30.3.2005 19:27:18   
vidja
Lep pozdrav študentke!

JA vsaka ima prav. Jaz sem absolventka teologije in slovenščine in imam 4 leta in 11 mesecev stara otroka. Ponavljala sem samo drugi letnik, pa še tistega bi tudi brez nosečnosti morala. Jaz imam ful dobro izkušnjo. Ocene so se zvišale, nehala sem komplicirat, imela pa sem super sošolke in sošolce, pa moža in starše. Ni pa pravzaprav dosti drugače kot če moraš za 8 ur it v službo. Imaš pač gibljiv urnik. Ja pa še to odvisno kaj študiraš in kakšni so profesorji.

Le pogumno!

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Študij&otrok!
30.3.2005 19:36:06   
Anonimen
Jaz imam doma dvomesečnika. Do zaključka študija mi manjka še 7 izpitov. Če jih bom kdaj opravila, po resnici povem, nimam pojma. Trenutno nimam časa iti niti na WC v miru, kaj šele, da bi lahko bila dovolj skoncentrirana na študij. Če najdem pol ure miru, grem hitro malo spat, da se odpočijem. Pa, saj še malo, pa boste same videle, da so taki plani brca v temo... Meni so se vsi smejali, ko sem tako kot ve planirala, kako bom študirala poleg otročka, ker sem trdila, da sem vendar doma cele dneve in on bo spančkal, jaz pa sem bom učila. Pa ja!! :)-:)-:)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Študij&otrok!
30.3.2005 20:43:33   
Anja
Torej študij in otroček gre.

Preizkušeno na meni. Rodila v novembru na začetku tretjega letnika. Vse zrihtala pravočasno, v rednem cajtu diplomirala. V četrtem letniku je blo najlepše, ker je sraka hodila v super jaslice. Dopoldan jasli in fax, popoldan pa samo familija.

Zahvale:
- moji prijateljici s faksa (v "težavah" spoznaš kdo je tvoj najboljši prijatelj)
- atiju (si jemal fraj ob najbolj nemogočih delih dneva - za moje vaje)
- moji mami, ki jo je občasno (manj kot 1krat tedensko) pazila po kako uro
- hmmm, ja jasno: državi, ker me je velikodušno podpirala NEEEE!!!! in me stem prisilila v brzinski študij :hudicek:

ne več študentka Anja

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Študij&otrok!
31.3.2005 7:01:41   
drejci
Jutro :nosecka:
Tudi sama sem v 14t in delam zadnji letnik izredno, se pravi sopoldne 8 ur šihta, 2x tedensko pa še popoldne predavanja po 3-4 ure. Zaenkrat večjih problemov nisem imela, mogoče sem bila malo bolj utrujena, sam sem mnenja, če si želiš šolo dokončat ti to tudi uspe. Sedaj se bom potrudila, da do junija naredim še zadnja dva izpita. Septembra imam rok, se pravi, da se bom čez poletje pripravljala na diplomo, po porodu, enkrat pozimi pa bom tudi diplomirala. Tako sem si zadala in upam samo, da bo s :duda: vse ok in mi bo uspelo izpeljati vse tako kot sem si zadala.

Saj veste kjer je volja je tudi moč:)-:)
lp:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Študij&otrok!
31.3.2005 7:13:51   
dory
Ce mas koga,da ti mal popazi otroka gre cist easy..ce ne pa se navadis na nocno ucenje :)

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Študij&otrok!
31.3.2005 8:48:26   
pravljica
sama sem rodila po maturi in se vpisala izredno na faks...2 leti sem si plačevala, lahko bi si manj, če bi mi prej kdo povedal, da ti potem lahko plačuje zavod...to se pozanimaj, ker se ti splača...v bistvu si v programu izobraževanja (si na zavodu, ampak nisi iskalec zaposlitve)...imaš status rednega študenta, vrnjene potne stroške in nekaj malega štipendije, vpisan si pa izredno...men je blo to najlepših 5 let življenja
otroček je lepo 2 leti s tabo doma, za učenje sem imela tudi z njo dovolj časa (saj je tudi kaj spala čez dan - nobenega nočnega učenja!), potem je šla v vrtec in itak ni blo nobenih problemov, časa kolk hočeš, pa še prek študentskega sem delala, kolikor mi je pasalo

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Študij&otrok!
31.3.2005 10:37:50   
Joni
Jaz sem absolventaka prava - sicer imam absol. staž že drugo leto, ker sem si le-tega podaljšala za 1 leto! Do konca imam 2 izpita, 1 seminar in pa diplomsko! Rok poroda pa 21.7.! Do takrat bom naredila oba izpita in pa poskusila napisati seminar! Diplomsko pa bom spisala, ko bom že mamica.

Vse se da, če je le volja, je pa res, da je imeti dojenčka v 1. letniku po moje veliko težje kot pa potem na koncu.

Veliko sreče in poguma v življenju!

Joni:metulj:

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Študij&otrok!
31.3.2005 12:43:50   
Dadi
Še moja zgodba. Rodila sem lani junija ko sem bila absolventka(prvič) Imela sem še 7 izpitov. 2 sem naredila septembra, 3 pa v zimskem roku (podaljšala absolventa) Tako da me zdaj čakata še dva in pa diploma. Med izpiti sem šla domov k mami in študirala, mama pa je skrbela za mojo malo. Ko sem končala z izpiti sem se vrnila domov. Zdaj počasi pišem diplomo in čakam drugega otročka-septembra letos.Do takrat moram narediti vse izpite in diplomo met napisano če že ne bom diplomirala. Kar gre.

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Študij&otrok!
31.3.2005 12:53:57   
NinKa
Jaz ti povem kako je blo in še je pri meni. Takoj po porodu so izpiti šli.. potem ko pa je miško začel plezat, hodit, sedaj mi čez dan pobere dost energije je pa že bistveno težje.Pa nekako gre. Namesto 2 izpitov na rok, pač enega naredim.

Na žalost sem med tisti srečnicami, ki nimajo nikakršne pomoči, razen možeka, ampak ta ima delovnik od 8h do 17h. nočno učenje ni glih moja najboljša stran, ker sem parkrat vmes že zaspala. Sem pa redni študij, končujem 3. letnik, čeprav nekaj imam že od 4. letnika narejeno, tako da imam do konca 10 izpitov in 2 seminarski in diplomo. Zanosila pa sem sredi 2. letnika.

Jaz lajnasto pravim, da je vse od tvoje volje odvisno. Če imaš cilj končati boš končala, le mogoče kak mesec al pa leto kasneje. Bo že....še vsaka mamica, ki je imela dovolj volje je tut to končala...

:sloncek::kuza::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 14
   Študij&otrok!
31.3.2005 13:56:17   
Tina&Dean
Full hvala za odgovore.Kaj pa finance(npr. ste dobile kako dodatno finančno pomoč kr ste pač ble študentke?)Kašna pomoč/dodatki mi sploh pripadajo?9nebesa

Neposredna povezava do sporočila: 15
   Študij&otrok!
31.3.2005 14:08:14   
NinKa
Jaz sem dobila un paket od CSD, pa nadomestilo za porodniško 39 tisoč, pa nekaj malega otroškega dodatka.

Mislim, pa da glede na dohodke dobiš lahko štipendijo - štejejo se dohodki tebe in tvojega dragega. Mi smo bli nad to mejo.

Pa če boš samohranilka al kvazi samohranilka dobiš nekaj -- nimam pa pojma koliko.

:sloncek::kuza::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 16
   Študij&otrok!
2.4.2005 0:01:14   
evita
Ojla!
Evo, (moje) izkušnje iz prve roke. Sama sem študentka (na medicinski fakulteti).Lani, v 4. letniku,sem zanosila,vmes naredila nekaj izpitov,se pirinila do 5.letnika,februarja rodila hčerkico. Zdaj bom pa ponavljala 5.letnik. Pomoje je bolje ponavlati,saj ti tako in tako pripada dodatno leto študija zaradi materinstva,pa še statusa ne izgubiš.
Moj nasvet-če si želiš orokaga imej. Meni je žal,da sem sploh čakala do 4. letnika.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 17
   Študij&otrok!
6.4.2005 14:54:58   
ninč
Pozdravljena!

Tudi jaz sem študentka in sem pred kratkim rodila sinčeka.Normalno sem se vpisala v višji letnik in mi kar dobro gre.Seveda bi rada naredila pogoje za višji letnik ostalo pa bo počakalo.
Če imaš voljo in željo se vse da uskladiti,le prvi mesec je malo težje.Rabiš čas da se navadiš na novo življenje.Verjamem da ti bo uspelo.Veliko sreče!
lp :bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?