maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: bodoča IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ IZVIRNO SPOROČILO: bodoča Ne bom ti veliko pomagala, ker je pri nas odvisno od "gobca" priče in od zagrizenosti šrangarjev kolk denarja se bo dalo. Torej, če zna dobro govorit in se zmazan ter pretentat šrangarje, ne bo šlo veliko denarja. Lahko se zmenijo za nekaj gajb piva, lahko pa nesejo kar precej denarja, na eni šrangi so potem pobirali 5000 SIT po avtu, bilo pa je okoli 20 - 25 avtomobilov, torej je bilo denarja kar precej. Meni se to zdi brezvezno odiranje, ne vem kako bi reagirala, če bi jaz bil priča takšni šrangi. Sicer pa prvič slišim, da se za šrango dogovori, pri nas se za šrango ne dogovorja, če jo postavijo jo, če ne pa ne, seveda vsi upajo da je ne - zaradi denarja . Če je šranga željena, pričakovana in dobrodošla - je meni kul. Da pa bi bila šranga kljub temu, da si ženin in nevesta tega ne želita - halo?! Pa kdo bo mene prisilil?! Pač lepo poveš, da te ne zanima - da se požv.... na njihovo šrango in da tega ne želiš. Pika. Še manj pa si to pripravljen plačati. Če gre stvar predaleč - recimo 'zablokirajo' cesto ipd. finte - 113...to je to. Kot, da te lahko prisilijo Sicer pa nej bi načelom večer pred šrango - fantje peli podoknico nevesti. Če tega ne storijo - šrange ne sme bit... Aja - pa načelom velja to, če ženin odpelje nevesto iz vasi - če slučajno oba ostaneta tam - spet ne more bit šrange ... ja, očitno se nekatere da prisilit. Meni na kraj pameti ne bi padlo, da bi nekim šrangarjem dala 500 €. Pa to je tudi ena butasta finta, da drugač neveste ne dajo, mislim, pa kaj, a je njihova last, jo mogoče imajo za talko, dolker ne dobijo denarja,...? Šranga naj bi bila za hec in zbarantali naj bi se za neko simbolično "plačilo", ne pa za celomesečno plačo.
|