Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 18:10:32
|
|
|
|
tina104
|
Ne vem sicer kaj misliš z dodatno pleničko. Jaz sem ga povijala tako kot so mi pokazali v porodnišnici - spodaj pamperska, potem ena zložena na 3 dele, potem ena na trapez in čez povijalka - točno tri mesece.
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 18:19:56
|
|
|
|
san
|
ob do pregleda kolkov - prvo do treh mesecev, drugega do meseca in pol lp s
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 18:21:55
|
|
|
|
zoya24
|
Mi smo se povajili široko do UZ kolkov, tega smo imeli pri dveh mesecih, ki je pokazal, da so le ti OK.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 18:22:30
|
|
|
|
mojcadamijan
|
Do pregleda-točno 4 mesece
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 18:34:05
|
|
|
|
ona
|
3 mesece
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 18:50:45
|
|
|
|
Anonimen
|
En mesec- oz. do kontrolnega UZ kolkov, ki je bil O.K. Ker so mnenja o sirokem povijanju deljena (eni celo pravijo da bolj škodi k razvoju ponvice kolka kot koristi) si niso enotni o tem koliko časa in s kolikimi plenicami naj bi se povijalo novorojenčka.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 18:53:59
|
|
|
|
KIRA
|
do 4. meseca. preventiva je vedno boljša kot kurativa. poleg tega pa ima rito na tople, pa še laže jo je držat, ko jo plenička podpira in ji nudi oporo... LP
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 19:08:10
|
|
|
|
Udb
|
Niti enkrat. Pri nas že v porodnišnici naredijo UZ kolkov (2.dan) in če je vse OK je že v porodnišnici samo v pamperskah.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 19:51:52
|
|
|
|
bena
|
Ko smo že pri širokem povijanju, tudi mene nekaj zanima. V celjski porodnišnici, kjer sem rodila, naredijo 3. dan po rojstvu UZ kolkov in če je vse o.k. široko povijanje ni potrebno. Kolikor je meni znano široko povijanje ni potrebno, če je izvid 1.A. Moj sonček pa je imel izvid kolkov 1.B., pa ga prav tako ni bilo potrebno široko povijati. Sedaj pa me malo skrbi, da vendarle ne bi bilo kakšnih posledic. A je imela katera od vas enak izvid in ali je bilo široko povijanje potrebno?
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 19:57:42
|
|
|
|
Jančika_
|
Bena, rodila sem v Celju, en kolk je bil 1B, nisem nikoli široko povijala - vse OK.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 20:36:05
|
|
|
|
thunder
|
Tudi jaz sem rodila v CE porodnišnici, mali je imel kolke 1B in NI bilo treba povijati široko.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 20:42:06
|
|
|
|
Ani 2
|
Jaz sem ga široko povijala 3m,pa še bolj toplo mu je bilo .
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 21:00:11
|
|
|
|
Anonimen
|
meni je bilo povedano 3m. oz. do naslednjega UZ. Če lahko preprečim kakšno nepravilnost s tem, zakaj pa ne?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.1.2006 21:06:37
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 21:22:59
|
|
|
|
sky
|
Vmes je sigurno še: 2A in 2A+.
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 10.1.2006 23:28:37
|
|
|
|
lelaval
|
Vse tri samo ponoči -do pregleda kolkov, ker so imeli vsi A1 kolke. Čez dan pa samo pampersko.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 11.1.2006 0:00:32
|
|
|
|
Aleksandrin
|
Danes imamo 3 mesece, pregled kolkov smo dali skozi, vse OK, pediatrinja je rekla, da lahko končamo, da pa je lažje/ lepše držati otroka, če ima še bombažne plenice, aja pa še zima je in imajo tako dodatno gretje . Tako, da bomo še malo vztrajali.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 11.1.2006 9:06:52
|
|
|
|
Cikica
|
Do pregleda kolkov.3mesece
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 11.1.2006 9:29:10
|
|
|
|
*sweety*
|
Moja je imela izvid 2A, in se morama široko povijati 3 mesece. Lp
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 11.1.2006 13:25:34
|
|
|
|
Katrin
|
Na široko sem povijala prve tri mesece oz. do prvega UZ kolkov. Lp
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 11.1.2006 15:13:39
|
|
|
|
tehnofil
|
3 mesece in nato v veliki vročini še 2 tedna samo ponoči do UZ, da reče da je BP.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 11.1.2006 15:59:17
|
|
|
|
N30
|
Jaz sem mojega otroka povijala široko 2 meseca, čeprav je imel kolke 1A, od vsega začetka. Dokler sem ga široko povijala, so bili prisotni večerni krči, ko pa sem prenehala, so tudi krči izveneli. Meni se otroci smilijo, če morajo biti široko poviti, zato mislim, da če so kolki že na začetku 1A, potem ni treba. Pri nas v SG pač imajo takšno prakso do 3 mesecev, ko sem se pogovarjala s kolegicami od drugod, pa jih baje res od začetka povijajo samo v pamperske, če so kolki OK. Lp
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 11.1.2006 17:00:12
|
|
|
|
mujcek
|
Mi povijamo v pampersko, potem eno pleničko in povijalno plenico! Ampak to ni široko povijanje!!!!!!!!!!!!! Pri širokem povijanju je še več bombažnih plenic (jaz ne vem koliko, ker ne rabimo široko povijat). Tudi našima dvema so v porodnišnici naredili UZ, pa vseeno naj bi tako povijali. Naslednji UZ je pri dopolnjenih 3 mesecih in takrat naj bi bila samo pamperska. Jaz semse posvetovala s pediatrinjo, ali lahko že sedaj povijam samo v pampersko (ker se mala dva boljše počutita) in je rekla, da čez dan lahko, ponoči pa naj imata še bombažno pleničko... Mnenja so torej zelo različna!!!!!
|
|
|
|
RE: Široko povijanje - kako dolgo 11.1.2006 18:35:39
|
|
|
|
tinkamiška
|
Jst sem rodila v CE porodnišnici. En kolk je bil A1, drugi pa B2. široko moram povijat 3 tedne, potem gremo na UZ kontrolo in bodo povedali, če bo to povijanje še potrebno. Povijam pa takole: eno pleničko za enkratno uporabo in dve povijalni plenički, zloženi na četrtino in potem po tadolgem delu še malo manj kot na polovico. Položim ju eno vrh druge in vse skupaj potem še povijem z povijalnimi hlačkami. a sem zakomplicirala tinka
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?