|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še ena o spanju
20.11.2007 6:26:36   
Anonimen
Naš mali (5,5) je ob sedmih zvečer že ful zaspan, tako da greva okoli pol osmih spat in pred osmo vedno zaspi. Lepo. Problem pa je v tem, da bi ob petih on že veselo vstal! Meni je to ful prehitro, saj jaz vstajam ob 5.20, da vse pripravm za v vrtec in službo. Kaj naj naredim? Zvečer ga težko zadržim budnega, ker sam teži k spanju, zjutraj pa vstaja pred kurami. Je sploh kaj za narediti? Aja, v vrtcu spijo nekje od pol dveh do pol treh, sicer pa doma več ne spi. Kaj bi ve naredile?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še ena o spanju
20.11.2007 7:20:48   
Olivija
Težka, naše dve sta ravno obratno naštelane. Zvečer ne spat, zjutraj ne vstat. Hodita pa spat okoli 21:00 (stare 2 in 4,5).
Jaz bi še vseeno poskusila z večerno animacijo - čim dalj časa ga drži pokonci - če boš vztrajna,  se bo mogoče le navadil na nov ritem.

Mogoče ga daš pa lahko tudi še vmes za kakšne 10 min. ležat, vsaj toliko, da si nafila baterije do kakšnih 20:30.

Vem pa, da zjutraj vsaka minuta šteje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2007 7:42:00   
ZARA
Ja, jst bi isto naredila, kot pravi Olivija. Zvečer bi ga držala čimdlje pokonci. No, tam do enih vsaj osmih.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2007 7:44:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Ja, jst bi isto naredila, kot pravi Olivija. Zvečer bi ga držala čimdlje pokonci. No, tam do enih vsaj osmih.

ja, kako, še to mi povejte. Če pa se potem, če ne skočim takoj ob sedmih, da se greva rihtat, vleže na kavč in zaspi user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2007 7:54:57   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Kaj naj naredim?

Začni vsajat ob petih user posted image Sicer pa ja poznamo to, sicer se je mal izboljšalo in smo namesto ob petih pri nas aur ob šestih zjutraj user posted image user posted image Zurka!! Poleg tega da ponoč bol slabo spimo sploh zdaj ko je cajt prehladov. Naš tamali pač še ni pogruntal da je noč za spanje.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2007 8:01:19   
Marogica
Jaz mislim, da nimaš kaj narediti. Vsaj tako je bilo pri nas. Tudi to z "podaljševanjem odhoda v posteljo" pri nas ni palilo. Naš ta večji je lahko v petek in soboto do 21. ure pokonci, pa se je nekje do 6. leta vseeno zbujal ob "njegovi" uri. Šele zadnje pol leta spi dalje v sobot in nedeljo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.11.2007 8:04:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jaz mislim, da nimaš kaj narediti. Vsaj tako je bilo pri nas. Tudi to z "podaljševanjem odhoda v posteljo" pri nas ni palilo. Naš ta večji je lahko v petek in soboto do 21. ure pokonci, pa se je nekje do 6. leta vseeno zbujal ob "njegovi" uri. Šele zadnje pol leta spi dalje v sobot in nedeljo.

No, pa saj  za vikende ne moti, ker jaz lahko poležim, ko on gleda risanke, samo čez teden mi je pa malo odveč, ker se moram tacajt zrihtat in še vse drugo. O.K., se bom pač sprijaznila, saj se mi zdi, da kaj pametnega res ni za narediti.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.11.2007 8:19:02   
ZARA
Je pa res, kar pravi mama Maroga. Jst če Zaro dam spat kasneje, se bo vedno prej zbudila. To pri njej drži. Očitno ima tako naštelan red. A se mu to dogaja zdaj, odkar je ura premaknjena?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.11.2007 8:22:07   
Anonimen

Je pa res, kar pravi mama Maroga. Jst če Zaro dam spat kasneje, se bo vedno prej zbudila. To pri njej drži. Očitno ima tako naštelan red. A se mu to dogaja zdaj, odkar je ura premaknjena?

Enako velja za Črta. Tudi če ga pacamo do 21 - ih bo on najkasneje ob 6.30 zbujen.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.11.2007 8:23:45   
mika
to se pri nas dogaja med vikendi. rečemi ji, da je zunaj tema in je še noč za spat in se obrnem vstran in spim naprej. potem tud ona nazaj zaspi. sam našo pupo se da kar nafintat in boljšega nsveta nimam.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.11.2007 8:50:51   
petja
Pri nas se je isto dogajalo, ampak zato, ker je imela presvetlo s sobi. Potem sem pa še ene zavese gor dala, pa je spet spala kot polh. Sam to zdaj ni mogoče, ker je ful temno zunaj user posted image

Po moje ti ne preostane nič drugega, kot da se dvigneš, sej počasi se bo znormaliziralo stanje, pa se bo zbujal ob bolj človeških urah.

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.11.2007 9:21:36   
ana b
Če pa najdete recept, da se ne otroci ne zbujajo ob petih, se pa zelo toplo priporočam, ker to prakticiram že 3, 5 let. In tudi če gre spat 1 uro kasneje, se zjutraj zbudi ob svoji uri user posted image .
LP

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.11.2007 9:28:40   
Anonimen
Pa ni ravno od zdaj, kar se je ura spemenila, no, ne vem, ali pa tudi morda. Ja no, saj smo ugotovili, da ni druge kot takole. Zvečer ga ne morem nategnit, pa tudi poleti, recimo, ko je šel kasneje spat, je bil zjutraj pokonci. Pa tudi prav no, imava vsaj dovolj časa za fruštk - zdaj po novem še fruštka user posted image  Bo že.

(odgovor članu ana b)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.11.2007 9:34:12   
aluš
Ja, edini recept, ki ga boš lahko speljala je, da greš ti zvečer mal prej spat. Da boš zjutraj lažje vstala. Ne vem, kaj bi bilo z mano, če bi mogla ob petih vstat, ker še ob pol sedmih ne morem. Tamalga boš najbrž res težko "preštelala". Mogoče , no najbrž se bo sčasoma sam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.11.2007 10:07:39   
žanai
Kaj pa če ga postopno navajaš, da gre kasneje spat? Recimo vsak dan 15 minut kasneje? Ali pa vsak drugi dan? Samo vztrajati moraš, pa bo. Čez nekaj dni se bo počasi privadil. Tudi pri nas imamo bučko z izostrenim bioritmom... ampak počasi in vztrajno pa gre. Ko smo premaknili ure smo rabili 2 tedna, da je potem spet spala tako kot prej.
Pozdravček!

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.11.2007 10:29:51   
florecita
Kaj bi pa jaz reklauser posted image

naš gre spat med pol 8 in 8 zvečer, vstajamo se pa po 4.uri!!! Vsak dan brez izjemeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Rabi točno 8 ur spanja na noč. Žal nič manjuser posted image

In to je tako že od začetka, se pravi leto in pol, sedaj je star 21 mesec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.11.2007 10:32:16   
Pajaca
Al Bina a ti maš tud ta problem? Pri nas gresta tudi zgodaj spat in ustaneta okoli 5.30, včasih celo do 6 potegneta. Samo na srečo ju prepričam da se valata v postli še nekaj časa, sem jima pa tud čez teden risanke dala za gledat, da imam mir.

To da bi potegnil zvečer je pa kriza. Pri nas sta potem tečna, tamali pada po tleh in se samo dereta in potem ko misliš da bosta ja zjutraj mal potegnila ustaneta še prej kot ponavadi.

Jaz sem se na to pač navadla.

Po moje je edino kar lahko narediš, da naučiš otroka kako se prižgejo risanke in kako se da nogavice gor, pa boš imela mir do 5.20.

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.11.2007 10:41:48   
Anonimen
Uf, no, pa saj v končni fazi niti ni tak problem, kot zdaj razmišlčjam. Zjutraj se vse grše vidi. Saj meni itak ni težko vstat, itak vstanem ob 5.20, mali tudi že zna risanke napalit in štumfe nataknit, pa se potem po postli gor vala in gleda DVD-je. Ne, saj sploh ni nobene panike, če dobro pomislim. Potem ob 6.10 ga pokličem dol, se obleče, naje in počasi kreneva. Sploh ne vem, kaj bi rada? user posted image user posted image  Verjetno ga moram pohvalit pa polubčkat, da je tako priden, da vse sam naredi zjutraj.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
20.11.2007 11:05:30   
Magi*

Uf, no, pa saj v končni fazi niti ni tak problem, kot zdaj razmišlčjam. Zjutraj se vse grše vidi. Saj meni itak ni težko vstat, itak vstanem ob 5.20, mali tudi že zna risanke napalit in štumfe nataknit, pa se potem po postli gor vala in gleda DVD-je. Ne, saj sploh ni nobene panike, če dobro pomislim. Potem ob 6.10 ga pokličem dol, se obleče, naje in počasi kreneva. Sploh ne vem, kaj bi rada? user posted image user posted image  Verjetno ga moram pohvalit pa polubčkat, da je tako priden, da vse sam naredi zjutraj.

jap. pa še prehitro bo prišel čas, ko ga boš zjutraj morala vleči iz postelje user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.11.2007 11:30:10   
kjava

Kaj pa pol sploh jambraš, če se tistih 20 min sam zna zamotit. Jest sem ga isto navadla, da si sam zna risanko poiskat in mam zjutraj čist mir.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.11.2007 13:01:13   
Olivija

ja, kako, še to mi povejte. Če pa se potem, če ne skočim takoj ob sedmih, da se greva rihtat, vleže na kavč in zaspi user posted image

... mal Coca-Cole mu daj prve dni user posted image , naše dve imata prepoved piti Coca-Colo po 17:00 uri med tednom. Ja in vem, da je to strup in da sem neodgovorna.  Sva imela izkušnjo na kranjski noči, ko je ta velika pila CC in je imela potem probleme zaspati:

Pač imata občasno dovoljeno CC in McD.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.11.2007 14:18:23   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija
Pač imata občasno dovoljeno CC in McD.

A ta CC in McD povzročajo halucinacije?user posted image

Ker če ne, je brezveze samo občasno.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?