|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ŠPINAČA
19.11.2004 18:59:30   
mtd
OJ, DR. MI JE NA POSVETOVALNICI SVETOVAL, NAJ OB UVAJANJU GOSTE HRANE ZAČNEM S ŠPINAČO, NA FORUMU REVIJE MAMA SEM ZASLEDILA, DA JO MALČKOM PRIPRAVLJAJO Z MLEKOM IPD., KAKO STE JO VE?
ZAČELA PA BI SAMO S ŠPINAČO, BREZ DRUGIH ZELENJAV IPD. OSTALO BOM POSTOPOMA DODAJALA KASNEJE.
HVALA IN LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ŠPINAČA
19.11.2004 19:25:31   
Mimi*
Jaz sem jo samo blanširala par minut in potem s paličnim zmiksala.Sem pa dodala malo mojega mleka pa ji je bilo všeč.
Ampak cunje...:(,vse zeleno...pa drekec hihihi,čisto zelen:)

Ti pa priporočam,da jo malo več pripraviš in zmiksaš,itak jo čisto malo sploh ne moreš in potem v majhne lončke naliješ in v zmrzovalnik za drugič.
Vsaj pri meni se to najbolje obnese...pa dober tek.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ŠPINAČA
19.11.2004 20:38:14   
mehurčica
Mimi, si ziher, da se lahko špinača pogreva????? Nekje sem brala, do ti ni vredu. Se pa ne spomnim kje, ampak se mi je vtisnilo v spomin, ker jo ful rada jem.

David ima špinačo ful rad, ampak gre takoj skozi želodček. Še isti dan jo pokaka-vse!:zmeden: Tako da mu je verjetno sploh ne bom več dajala. Ima pa na splošno ful hitro prebavo.

No pa še odgovor na tvoje vprašanje. Lahko jo narediš kar z vodo. Če pa ti je pediater rekel, da lahko že je mlečne izdelke pa lahko dodaš smetano.

Lp:miska:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ŠPINAČA
19.11.2004 21:19:42   
Mimi*
Nisem mislila na pogrevanje ampak,ko daš surove listke v vrelo vodo za par minut-temu mi rečemo blanširanje.

In če potem daš ohlajeno v zamrzovalnik,je to baje čisto o.k.
Če pa že enkrat skuhaš z vsemi dodatki-olje,česen,sol,smetana potem pa naj res ne bi več pogreval:zmeden2:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ŠPINAČA
20.11.2004 8:04:16   
Vera*
Tudi jaz špinačo zamrznem.Lste se da v vrelo vodo in ko so mehki jih lahko malo "zmučkaš" ali pa tdi ne.Ko se kuha jo narediš z mleko in pa kislo smetano.:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ŠPINAČA
20.11.2004 9:25:39   
Anonimen
Ja, špinača se lahko pogreva.
Najbolje jo je skuhat, zmiksat , spakirat, pa zmrznit, pa imaš mir za kar nekaj časa.
Jaz potem dodam malo kisle smetane, malo soli (da sploh dobi okus), pa malo česna.
Je pa res, dsa je Lea stara že eno leto, drugače pa zna česen malo napenjat, zato previdno z njim.

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   ŠPINAČA
20.11.2004 11:27:44   
Seven*
Jaz sem zasledila, da je ravno spinaca dokaj tezko prebavljiva in da zato ni primerna kot zacetna hrana pri dojenckih. Mislim, da sem to celo v dveh knjigah zasledila.

Citiram iz knjige Dojencek, kaj lahko pricakujemo prvo leto.

"Spinace, ki vsebuje zelo veliko oksalne kisline, ni priporocljivo dajati majhnim dojenckom"

Ne vem zakaj toliko forsirajo spinaco. Verjetno se vedno nekateri verjamejo mitu o tem, kako je zdrava in kako vsebuje veliko zeleza (Popaj). Haha..

Namesto spinace lahko komot ponudis blitvo. Super zadeva in po zelezu, folni kislini in drugih snoveh nic ne zaostaja za spinaco...

Jaz bi jo skuhala na vodi, dodala malo cesna in zmiksala. Pri miksanju bi dodala malo vode v kateri se je zadeva kuhala in primesala malo rizevih kosmicev, da bi bila zmes gladka.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ŠPINAČA
21.11.2004 20:10:57   
BARBARA R.
Ojla!
Jaz sem jo skuhala, zmiksala in dodala žličko kisle smetane ali pa žličko mlečne žitne kašice.
Jaz špinače ne pogrevam,jo pa samo blanširano spravim v skrinjo in pred obrokom do konca pripravim.

:muca:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   ŠPINAČA
24.11.2004 15:17:28   
pravljica
ženskice, a ve vse to doma kuhate? jaz kr zmrznjeno v interšparu kupim...tako dobre ne znam doma skuhat...

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   ŠPINAČA
2.12.2004 23:17:16   
mnjam
Jaz tudi ne bi začela s špinačo, ker je težko prebabljiva. Raje bi začela s korenčkom, blitvo, bučkami,....

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?