Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: čiščenje stekla na kaminu 9.1.2009 15:11:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Lokaterm ima čistilo za čiščenje stekla na kaminu in kaminskih pečeh, od dosedaj preizkušenih najbolj učinkovito, drgnjenje skoraj ni potrebno. pošpricaš in pobrišeš. Kupila pa sem ga v Merkurju na oddelku s čistili, pa tam, kjer imajo barve ipd.
|
|
|
|
RE: čiščenje stekla na kaminu 9.1.2009 15:19:30
|
|
|
|
Eca
|
Ankica - hvala, super si! Ravno moj danes gre v Merkur, pa bomo lahko takoj kupili in preizkusili čistilo. Lp, Eca
|
|
RE: čiščenje stekla na kaminu 9.1.2009 18:04:04
|
|
|
|
bskrle
|
mi čistimo zgolj s pepelom, enostavno, ekološko neoporečno in šipa je vedno čista. Imamo kamin Hark
|
|
|
|
RE: čiščenje stekla na kaminu 9.1.2009 23:05:01
|
|
|
|
kokoska007
|
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle mi čistimo zgolj s pepelom, enostavno, ekološko neoporečno in šipa je vedno čista. enako. mi smo zraven peči (turbo-france) dobili čistilo, ki pa je zelo agresivno, saj brez drgnenja odstrani saje. vendar se po čiščenju s tem čistilo nove saje hitreje primejo šipe, kakor, če čistim z lesnim pepelom. z mokro gobico se pipnem pepela in z njim čisto enostavno očistim, nato še enkrat ali dvakrat s čisto gobico in obrišem s papirnato kuhinjsko brisačko. in glede turbo-france peči: tudi meni ne uspe, da bi mi ogenj požgal saje. res, da imam ovalno obliko peči in mogoče to velja samo za peči z ravnim steklom. ps: včasih (pred nekaj sto leti) so iz lesnega pepela izdelovali milo.
|
|
|
|
RE: čiščenje stekla na kaminu 10.1.2009 0:40:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Vaju kar vprašam, ker imata izkušnje: tudi sama sem hotela čistiti s pepelom (oziroma mož, ker je to v njegovi pristojnosti ), pa naju skrbi, ali se steklo kaj poškoduje, če torej pušča pepel kakšne raže. Verjetno ne?
|
|
|
|
RE: čiščenje stekla na kaminu 10.1.2009 17:16:43
|
|
|
|
kokoska007
|
ne, res čisto nič se ne spraska. jaz vedno mokro gobo položim na puhast pepel in kar se prime na gobico je dovolj za čiščenje. če ni, ponovim. nikoli pa ne uporabljam "zbrskanega" pepela, vedno tistega puhastega nežnega svetlo sivega.
|
|
|
|
RE: čiščenje stekla na kaminu 11.1.2009 11:19:20
|
|
|
|
Drnula
|
Jaz sem že drgnila z gobico in mrežico ... saj je šlo, najbolje pa gre z lopatko za steklokeramično ploščo. Ta stekla se res ne poškodujejo kar tako. Še navadna okenska stekla sem tako čistila ko so bila pošpricana z barvo in umazana od lepila.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?