|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   če katera ve..
21.9.2005 0:27:08   
artista7
še enkrat sprašujem isto stvar, tokrat na drugem forumu ker pričakujem vsaj kak odgovor.. vsakega bom vesela: zanima me, koliko časa pred zanositvijo (ko se planira) naj bi se bodoča nosečka dodatno 'oborožila' z vitamini, jemala folno kislino.. in kar je še tekega, ter kaj vse je dobro jemati že pred nosečnostjo ter koliko prej? zanima me tudi če omega3 kaj koristi..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   če katera ve..
21.9.2005 3:15:50   
kimberly
Sploh ne vem zakaj se obremenjujes ze pred nosečnostjo z razno "kemijo".Jaz v nosečnosti nisem jemala prav nobenih vitaminov in folno kislino, ampak sem jedla tako kot obicajno.Jem veliko sadja in zelenjave , mesa ne jem, mogače kdaj ribo.Poslušaj svoje telo kaj potrebuje in vse bo v redu-SREČNO.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   če katera ve..
21.9.2005 6:17:40   
CUKRČEK
Jaz pred zanositvijo nisem jemala ničesar, ko pa nama je ratalo sem dobila folno kislino....jemala sem jo samo nekaj časa, ker so mi bile tablete zanič in mi je bilo po nih slabo. TAko sem potem med nosečnostjo jemala le tablete za železo.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   če katera ve..
21.9.2005 6:33:23   
mimica
Folna kislina naj bi se jemala tri mesece pred zanositvijo ter še tri mesece v nosečnosti.Jaz nisem vedela, da bo to tako hitro tako, da sem začela jemati takoj, ko sem izvedela, da sem noseča. Je pa tako, da je folna kislina zelo pomembna pri zapiranju hrbtenice ( upam, da ne bere kaka medicinka, ker res ne vem terminologije ) in je v vsakdanji prehrani ne dobimo dovolj, saj se potreba v nosečnosti po njej poveča. Upam, da sem ti prav razložila oz. da sem si prav zapomnila. Je pa bilo to edino kar sem jemala in kalcijeve šumeče tablete.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   če katera ve..
21.9.2005 8:02:53   
BibaJ
Jaz sem jemala folno kislino 1,5 leta ,ker ni takoj ratalo! In še potem v nosečnosti 3 mesece.
Je pa tako, kot je napisala mimica.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   če katera ve..
21.9.2005 11:19:33   
Anonimen
Jaz pred zanositvijo nisem jemala nič,pa tudi potem v nosečnosti ne.

(odgovor članu artista7)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   če katera ve..
21.9.2005 11:33:30   
urbancek
Pravijo, da je pred zanositvijo dobro pričeti jesti folno kislino in sicer tri mesece prej. Jaz jo nisem, ker je bil ta mali tako hiter. Za ostale vitamine, pa je bolje če čim manj umetne kemije. Ko sem jaz vprašala ginekologa o tem, mi je rekel, da ni nobene potrebe po dodatnem jemanju vitaminov. Ti samo glej, da se boš zdravo prehranjevala, tako boš dobila vse kar telo potrebuje (sadje, zelenjava, mlečni izdelki)

Srečno, pa naj vama čim prej rata.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   če katera ve..
21.9.2005 11:54:10   
Pi-kica 1
Jaz sem folno kislino jemala skoraj celo leto, ker tako dolgo pač ni ratalo, jedla pa se bi naj tri mesece pred zanositvijo.

LP

Pi-kica

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   če katera ve..
21.9.2005 13:14:33   
Anonimen
Jej zdravo, veliko sadja in zelenjave, pa lahko preživiš tudi brez tablet. Folne kisline jaz niti nisem prav jedla, sem pa v ta namen jedla zelenjavo ki jo vsebuje. Moraš vedeti, da če se le da, je bolje če si brez raznih tablet. Saj veš, tablete tudi vsebujejo nekatere slabe stvari (predvsem snov ki drži tableto skupaj je baje strupena). Mislim da bomo na stara leta vsi pojedli še preveč tablet, zato nam ni treba že danes z njimi pretiravat.
LP
Tash

(odgovor članu artista7)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   če katera ve..
21.9.2005 13:32:59   
emaa
bom jemala folno, ko bom zanosila, prej ne. Sem jemala na začetku, ko sva začela delat na povečanju družine, po dveh letih ne vidim smisla, bom takrat, ko bo treba.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   če katera ve..
21.9.2005 14:00:48   
artista7
z mano je tako-imam težave s hrbtenico (hernijo diska), pa res nočem da bi mi dete pobiralo dobre stvari od drugod-po možnosti od tu- in tudi ne bi rada cele nosečnosti preležala.. sem drugače tudi krvodajalka, pa upam, da če isto jem, kot dosedaj; torej da bi morala povečati le vnos železa, ker sem občasno slabokrvna, pa bo to dovolj..
Tash: zakaj se sploh toliko govori o tej folni kislini in v katerih živilih jo je največ? Ker jaz nama kuham sama in bi lahko to vse pripravila- pa bi bila brez tablet tako..
Hvala za vse odgovore..

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   če katera ve..
21.9.2005 15:31:58   
polona2
Še 6 tednov po zanositvi nisem ničesar jemala, ker nisem vedela, da sem noseča, pa ni nič narobe s Hano, pa jemala sem dvoje tablet in še svečke za vnetje, pa na srečo ni bilo posledic, ne skrbi torej, če pa se ti zdi tako pomembno, pa jemlji Tifol, ali pa poglej, kako ga s prehrano najlažje dobiš, lp!

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   če katera ve..
21.9.2005 16:09:57   
gaja*
meni je rekel moj G, da lahko jem tifol neprekinjeno, skoz, tudi če ne zanosim dalj časa... da ga lahko tudi on
tako da, mislim , da nima kaj škodit
LP

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   če katera ve..
21.9.2005 17:34:30   
lenika
Jaz sem jemala Tifol 3 mesece pred zanositvijo in ga jem še sedaj, jedla pa ga bom do konca 3. meseca nosečnosti.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   če katera ve..
21.9.2005 21:31:49   
Anja**
- Tifol na zacetku (ko sem zvedela, da sem noseca, ampak, ker mi je bilo po njem bolj slabo kot prej sem po 2 tednih nehala)
- Magnezij od 21 tedna naprej (zaradi krcev)
- kalcij (zaradi srbece koze)
- cel 1 lekadol (paracetamol je edina zadeva, ki jo lahko vzames pri bolecinah - glavobol, prehlad, vrocina)

...in to je to

Anja 36t+0

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......