Minerva
|
Hvala bogu, da nisem edina s temi težavami! Vse odprte zadeve sem imela v eni plastični večji posodi, ampak verjetno so se žužki že prej zaredili v tej odprti hrani, ker sem jo imela kar nekaj časa že v omari. Gre za zadeve kot so drobtine, kokosova moka, česar porabim izredno malo. Vse odprto sem vrgla stran, kar je ostalo v omari, sem oprala pod tekočo vodo, kar se mi dalo oprati, je šlo stran. Omaro sem pomila samo z detergentom, nič nisem špricala z biokillom ali podobno. upam, da sem jih iztrebila, bomo videli! Ampak me pa nekaj zanima - to niso bili črvi ali molji - bile so neke male žuželke sive, bolj svetle barve, ne črne, sploh ne vem kako bi jih opisala. Niso bile mravlje. Bile so res majhne, imele so glavo in malce večji zadek - to se je še razločilo. A bi katera vedela kaj je to? Sedaj sem nabavila aparat za vakumiranje. Tako, da imam vso hrano zaprto v vakum in potem vsakič, ko kaj rabim, ponovno zaprem v vakum. Tudi moko, ki je še original zaprta, sem dala v vakum, ker ne zaupam tisti papirnati vrečki. Kar tako imam v omari edino konzerve in originalno zaprta živila kot so npr. knorr juhe in podobno, kar je v vrečki. Zadeva je res super, slabost je edino v tem, da za vakumiranje niso dobre navadne vrečke, ampak moraš kupiti posebno folijo od proizvajalca, ki je bolj debela, ampak ... kaj čmo! Če koga zanima: www.status.si, na prodaj pa je zadeva v Merkurju ali preko spleta.
|