Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Čiščenje ušesnega masla 7.9.2010 11:09:02
|
|
|
|
Katy78
|
Moj se je nekaj časa vlekel za ušesa in sem mislila, da ga bolijo. Sva šla na pregled in je P ugotovila, da ima malo več masla in da ga mogoče srbi. Tudi nama je rekla za neki sprej, ne vem če ni šlo za istega kot pri tebi. Uporabljali smo ga skladno z navodili, pa tudi ni nič ven prišlo. Potem mi je P rekla, da ga sprej zmehča in da lahko kasneje pride ven - npr. opaziš na posteljnjini ipd. Čeprav jaz nisem nikjer opazila, da bi bili sledovi uš. masla zato sem sprej nehala uporabljati, mali se pa tudi ni več prijemal za ušesa. A glede fiziološke ni pa nič v navodilih napisano?
|
|
|
|
RE: Čiščenje ušesnega masla 7.9.2010 11:34:50
|
|
|
|
Katy78
|
Ja, saj meni je P tudi rekla, da dokler se bobnič vidi, se pravi, da ni popolnoma zapacan z maslom, ni priporočljivo preveč spirat oz. sprejat, ampak da naj probam, če ga slučajno srbi - zato sem jaz potem kar nehala, ker sem videla, da ni šlo nič ven, srbelo ga pa tudi ni več (če ga sploh je srbelo - če ni šlo za kakšno navado, da se je pač prijemal za ušesa).
|
|
|
|
RE: Čiščenje ušesnega masla 7.9.2010 11:52:34
|
|
|
|
tinkamarinka
|
Punce, čim manj packanja po ušesih. Če pediater hoče, da se maslo odstrani zahtevajte napotnico, da to naredi strokovnjak. Najboljše, da tudi pediatru ne dovolite štoranja po ušesih, ampak vedno napotnico. So ušesa preveč komplicirana, da se bi igrali s tem.
|
|
|
|
RE: Čiščenje ušesnega masla 7.9.2010 11:53:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne v navodilu ne piše kako naj potem sperm oz. koliko fiziološke je potrebno. Kaj pa če dam samo tole raztopino brez fiziološke
|
|
|
|
RE: Čiščenje ušesnega masla 7.9.2010 11:55:43
|
|
|
|
tinkamarinka
|
Ne vlivaj fiziološke v ušesa! Če je resen problem zahtevaj napotnico, da ga pregleda strokovnjak, ki se na to spozna. Ti bojo na ušesnem najboljše povedali kako se čisti in če je sploh treba čistit. Lahko pa jih prosiš, da oni to naredijo, je še najboljše.
< Sporočilo je popravil tinkamarinka -- 7.9.2010 11:58:13 >
|
|
|
|
RE: Čiščenje ušesnega masla 7.9.2010 12:09:34
|
|
|
|
claud
|
V vsako uho eno kapljico justovega olja tea tree, pa se samo sčisti..... Enako če ga boli uho.....baje ful pomaga....sodelavka pravi da tamalemu če ga boli da v vsak uho eno kapljico in je do večera že ok, brez vročine.....
|
|
|
|
RE: Čiščenje ušesnega masla 7.9.2010 12:39:44
|
|
|
|
Alex01
|
Naš mali je star skoraj 14 mesecev. Ima zelo veliko ušesnega masla. Ušesno maslo se samo čisti in vsak dan z mokro krpico očistim samo tisto, kar pride ven. Je imel že tudi vneta ušeska, pa je rekel pediater, da ima toliko ušesnega masla, da se je komaj videl bobnič. Je pa še rekel, da dokler se samo čisti je OK.
|
|
|
|
RE: Čiščenje ušesnega masla 8.9.2010 20:36:07
|
|
|
|
drejčy
|
Sedaj bom mogoče malece neumno vprašala, ampak zakaj se ne sme spucati s palčko.Moj je star 18mesecev in mu od samega začetka pucam s palčkami in je ravno zadnjič na pregledu rekla P da kaka fajn ušesa ma.Seveda mu spucam sam tisto kaj pride ven, mu ne upam in niti ne pomislim da bi mu preveč notri šarala.Mali se je prav navadil da mu pucam ušesa in mu takoj pokažem kaki "fuj" je bil v ušeski.
|
|
|
|
RE: Čiščenje ušesnega masla 8.9.2010 21:18:47
|
|
|
|
nananaja
|
To, kar ti obrišeš s palčko, lahko obrišeš s pleničko, pa tudi lahko pokažeš. Problem palčk pa je prav v tem, ker potem nekateri poskusijo očistit daleč v sluhovod, s čimer pa del masla potisnejo nazaj od koder je prišel. Če pa dohtar reče, kako lepa ušeska ima, pa še ne pomeni, da misli čista, pač tvojemu se lepo čistijo. Ne vem kakšen sluhovod ima moja tavelika na eni strani, ker je ena dohtarca zmerej težila, da ne uspe videt bobniča, pa je zraven povedala, da nima umazanih...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 10 načinov za vzgojo otroka brez kaznovanjaKazen ni potrebna, da bi se otrok naučil pravil obnašanja. Nasprotno, večina kazni, ki jih starši izvajajo, otrokom ne p...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......