|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čez rok
18.9.2007 23:39:19   
Anonimen
Zanima me, zakaj ne sprožijo poroda, če je nosečnica že v 42 tednu? Kdaj ga ponavadi sprožijo? Nekaterim dajo na rok poroda umetne popadke, nekaterim pa nič. Je kakšen kriterij glede tega al se zdravniki sami odločjo kakor se jim zdi?

Hvala in lp.

L.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čez rok
18.9.2007 23:51:34   
Anonimen
Meni so sprožili 11 dni čez rok, torej sem bila tudi že v 42. tednu. Načeloma se čaka vsaj 10 dni čez rok, če je vse ok, več kot 14 dni pa naj se ne bi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2007 6:36:23   
srki
Pri meni je bilo tako, kot pri Tašonki.

Po mojem bo kar držalo, da se vsak G odloči drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2007 6:58:03   
triša
Jaz sem bila 12 dni po roku pa sem potem dobila svoje popadke.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2007 8:05:54   
Anonimen
Meni so sprožili 9 dni po roku zaradi premalo plodovnice, če pa je vse u redu pa pustijo tudi 14 dni.

(odgovor članu triša)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2007 8:35:21   
Lunca1
Kriterij je po moje zmehčan MV in odprtost. Jaz sem imela zmehčanega, bila sem odprta 2,5 prsta. Sprožili so mi 9 dni čez rok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2007 9:27:48   
ašun
Men je g. rekla, da če si 1t čez rok je to še vse v meji normale. Potem p vidijo, če si kaj odprta in če imaš zmehčan MV in potem sprožijo.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2007 10:17:39   
jinksy
Jaz sem že 4 dni čez rok, mi je g. rekla ob pregledu, da je maternični vrat zmehčan in da sem odprta 1cm pa še vedno ni nič. Tako, da je zlo težko reči po kakšnih kriterijih se oni odločijo za sprožitev poroda. Bomo videli kaj bodo jutri rekli, ko imam ponovno pregled.
Najprej sem mogla mesec dni nazaj ne vem kaj vse delat in jest,ker so se bali da bi prišlo do predčasnega poroda zdaj pa sem že preko roka pa nas štorklja še vedno ni obiskala......grrrr!!

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2007 10:20:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jinksy

Jaz sem že 4 dni čez rok, mi je g. rekla ob pregledu, da je maternični vrat zmehčan in da sem odprta 1cm pa še vedno ni nič. Tako, da je zlo težko reči po kakšnih kriterijih se oni odločijo za sprožitev poroda. Bomo videli kaj bodo jutri rekli, ko imam ponovno pregled.
Najprej sem mogla mesec dni nazaj ne vem kaj vse delat in jest,ker so se bali da bi prišlo do predčasnega poroda zdaj pa sem že preko roka pa nas štorklja še vedno ni obiskala......grrrr!!

Tudi jaz sem že čez rok in so mi včeraj delali UZ. Ponovno grem v soboto, če ne bo nič.
Vidim, da si iz MB, mogoče se srečava v sobi!

(odgovor članu jinksy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.9.2007 10:27:23   
jinksy
Duskamb mogoče sva celo bile že na kakšni kontroli v čakalnici skupaj pa sploh ne veva, kaj veš mogoče se res vidiva v porodnih. Jaz sicer že komaj čakam, da bo to za mano, ker me ti zdravniki in njihova brezbrižnost že malce spravljajo ob žjivce. Saj so tud izjeme ne morem rečt, ampak ponavadi se mi zdi, ko pridem na kakšnega takšnega flegmatika, da hodim tja bolj na uro gledat kot kaj drugega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.9.2007 10:37:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jinksy

Duskamb mogoče sva celo bile že na kakšni kontroli v čakalnici skupaj pa sploh ne veva, kaj veš mogoče se res vidiva v porodnih. Jaz sicer že komaj čakam, da bo to za mano, ker me ti zdravniki in njihova brezbrižnost že malce spravljajo ob žjivce. Saj so tud izjeme ne morem rečt, ampak ponavadi se mi zdi, ko pridem na kakšnega takšnega flegmatika, da hodim tja bolj na uro gledat kot kaj drugega.

Meni so delali CTG, v petek me je DR. Završnikova "šraufala", da bi pospešila (čez vikend se mi je odluščil čep), včeraj pa mi je Dr. Janko delal UZ.
Mislim, da so se kar potrudili.
Niso oni krivi, če malčku nič ne manjka in noče ven!

(odgovor članu jinksy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.9.2007 10:51:25   
jinksy
Duskamb, saj nisem mislila da so oni krivi, da naša pikica še ne pride na svet sploh ne. Tud mene je v petek Dr. Završnikova pregledova in je bila super nimam ene pripombe čez njo, sem pa v pon. naletela na Dr. Lucijo Kuder, če se ne motim je pa bila katastrofa. Saj bi lahko rekli, da je imela slab dan, ampak sem že imela pregled pri njej pa je bilo isto. Mene pač moti to, da te včasih niti ne vprašajo kako si pa te že odslovijo, samo to sem mislila. Mogoče pa sem tud jaz že preveč občutljiva kaj pa vemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.9.2007 10:53:26   
Anonimen
No, jaz sem do sedaj imela srečo.

Mislim pa, da smo me tudi že malo tečne, ker se nič ne dogaja.
Jaz ves čas razmišljam - mogoče pa danes bo!!

(odgovor članu jinksy)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
19.9.2007 10:58:59   
jinksy
Ja mislim, da smo res tud me že čist na koncu z žjivčki in da že komaj čakamo kdaj bomo naše male pikice lahko končno stisnile k sebi. Ni ure ko ne pomislim kaj danes pa bo ali nebo, ampak mislim da nisva edine in da je to nekaj povsem normalnegauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.9.2007 11:06:46   
Anonimen
Da ti raje ne povem kako sta šele moja dva otroka neučakana (ta je tretji). Mislim ,da me že en mesec vsako jutro vprašata - mamica misliš, da bo danes?. Potem pa prideta iz šole pa ponovno - Kaj še nisi šla?

Da o sorodnikih in prijateljih in vseh ostalih, (ki te drugače včasih niti ne pozdravijo) sploh ne govorim.
To pa mi je zdaj že tečno.

(odgovor članu jinksy)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.9.2007 11:11:48   
jinksy
Ja ti verjamem ja, ker meni je tud to od vsega najbolj zoprno. Me kličejo zdaj takšni ljudje, ko me prej leto dni niso hteli poznat zdaj pa jih zanima, če sem že rodila........pa da ne govorim o komentarjih, ki jih potem še njihove pametne glavce spravijo skupaj in ti vsak pove kaj "vzpodbudnega".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.9.2007 11:15:04   
Anonimen
Glede na to, da sva sami ostali na tej temi in da čakaš septembra, pridi na forum septembrk.

Tam zelo čvekamo in vse imamo podobne probleme.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1250067&mpage=512&key=&#1875676

(odgovor članu jinksy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?