Hope2
|
Evo, jaz sem pol komplicirala, ampak zame je to bilo nekaj čist navadnega, nič mučenja ali kompliciranja. Pač smo do dojenčka prišli po 6 trnovih letih in nisem niti za trenutek razmišljala, da bi se igrala in še bolj sekirala, kaj pa če.... A je tolk težko vzdržat brez nečesa teh par mesecev , meni ni . Nosečnost res ni bolezen, ampak če se matraš več let, več splavov, več umetnih oploditev....potem si bolj presran, bolj pazljiv in predvsem nočeš razkirati. Ko pa nekdo pametuje, jej vse, pa ti ne bo nič, pa je en velik larifari, lahk samo reče, da je imel srečo. Mogoče 1-10 ženski ni nič, 11 pa bo lahk trpela strah ob rezultatih na tokso, listerijo in potem še strah, da bo z otrokom vse ok. Že tu na forumih se vsake kvatre pojavi kak post, da se je ženska okužila. Itak, da lahko še tako paziš, pa se okužiš, ampak če lahko vsaj nekje preprečiš, je to že nekaj . To da se ženska lahko okuži in prenese na nerojenega otroka, ni iz trte zvito, so primeri, očitno za nekatere zanemarljivi. Res pa ni treba zdaj v nulo komplicirat in nobene salame jest. Pač kupuješ preverjene-testirane izdelke, hrano toplotno obdelaš, tiramisu si narediš doma svežega, brez surovih jajc...... Itak da se vse da in vse se lepo zgliha Jedla nisem domačih surovih mesnin, salam, domačih nepasteriziranih mlečnih izdelkov, nisem jedla gorgonzole in ostalih plesnivih sirov. Pršut ni problematičen, če je kupljen, saj je pregledan. Nisem jedla sumljivih izdelkov, ki so so bili po roku trajanja, ki so me vsaj malo spravili v dilemo, da bi lahko bili pokvarjeni, nisem jedla tiramisuja, če nisem bila ziher, da je res sveži ali pa nima svežih jajc not. Nisem jedla surovega mesa ala tatarc. Kar se dvigovanja tiče ni problemov, če imaš normalno zdravo nosečnost, le pravilno moraš dvigovat, da ti hrbet preveč ne trpi. Za nabiranje kondicije sem bila prelena, zadnje mesece sem imela celo predpisano mirovanje, sem pa imela srečo, da je porod bil hiter in nisem čutila nobenih posledic slabe kondicije Tu si ti in tvoj otrok, sama se odločiš, kolk "koplicirat", kaj ti več pomeni.....ne oziraj se na druge
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.12.2010 12:35:14 >
|