karmen83
|
Hja, po mojem mnenju bi glede na to, da je taka "strokovnjakinja" in ima izkušnje že s pisanjem knjig, lahko obvladala vsaj osnovno slovnico oziroma če je to že preveč za pričakovati, bi ji lahko RR posodil kakšnega RR-lektorja - glede na to, da cenzuriranje obvladajo v nulo, bi lahko morda svojo dejavnost razširili še na lektoriranje Sama težko sprejmem nasvet strokovnjaka, če vidim, da mu že vejice povzročajo težave... Če že sama ne more, bi lahko vsaj RR poskrbel za to (eno je, če kakšna mamica svoj post napiše bolj po domače, ampak od strokovnjaka pa sama osebno pričakujem vsaj slovnico in korekten odnos). Pa moti me tudi to poniževanje staršev v stilu "otrok pametnejši od staršev... lepo prosim... Sami imamo srečo, da živimo blizu kmetije in vsak dan kupujemo sveže mleko, imamo domača jabolka in hruške in tudi do čebelarja nimamo daleč, pa hčerkici vseeno v mleko občasno dam kakav, kdaj poje tudi kakšno banano, mandarino in (bognedaj) tudi borovnice ali grozdje iz hoferja, v čaj ji (zraven domačega meda) dodam tudi limono (kupljeno!), rada je čebulo in česen, ko domačega zmanjka, ga kupimo tudi v trgovini... Pridno je v vrtcu, tudi doma pridno poje kosilo (kljub temu, da je stara 3 leta, ji proti koncu obroka včasih tudi sama še malo pomagam, če me prosi za pomoč), rada ima tudi solato in čeprav v sezoni prehladov (pozna jesen-zima) v naši družini pojemo ogromno medu, se skoraj vsak dan zraven tega vsi skupaj še malo posladkamo, še posebno sedaj v veselem decembru (če ne drugega, pridno skrbi za adventni koledar), ali moram zdaj sklepati, da nas bo vse pobralo zaradi teh par sladkarij? Se strinjam, da je domače bolj zdravo, ampak glede na to, da večina Slovencev pač nima možnosti, da bi si doma pridelala hrano za celo leto, pa tudi ne sreče, da bi živela v bližini kakšne kmetije, je še vedno boljše ponuditi otroku hrano iz trgovine kot pa ga pustiti stradati... Meni osebno se tudi kruh iz trgovine /pekarne ne zdi bogvekaj (imam pač srečo, da kar dve sosedi pečeta kruh iz domače moke in nam je potem kruh iz pekarne prej izjema kot pravilo - ne bom zdaj o tem, da tisti iz trgovine že drugi ali tretji dan postane čisto pocast in smrdi po plesni, domačega pa jemo skoraj cel teden), pa zdaj ne bom poniževala vseh, ki te možnosti nimajo... Ah, kaj čem pametovati, izgleda, da tudi jaz spadam v tisto veliko skupino neumnih in nerazsodnih staršev (OMG, RR je najela celo strokovnjakinjo, da nam to pove! ) - trditev gospe Pavlič glede sladkarij, da tako počnejo vsi pametni in razsodni starši, pa se mi zdi največja žalitev večine staršev, a ker tu in tam včasih naredimo kakšno izjemo, smo zdaj že vsi nasprotno od tega, se pravi neumni in nerazsodni... Vsak bo pač za svojega otroka naredil tisto, kar se mu zdi najboljše, in če se meni zdi boljše to, komu drugemu pa nekaj čisto drugega, po mojem mnenju nihče od naju ni neumen, samo drugačen in prav bi bilo, da se to spoštuje in upošteva.