|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 7:35:19   
sebtan
Pozdravček vsem na spletu.
đMalo čekiram in prebiram, saj me že neki cajta ni blo tu gor, čeprav imam ringaraja zelo rada in vsi forumi so mi po svoje zanimivi in tudi veliko uporabnih informacij sem že gor poiskala, vendar moja šestmesečna tija je živahna in zahteva celo mamo pa pol skoraj non stop. Hvalabogu je za vikende ati skori 100% zanjo, saj čez teden kot vsi atiji deeeeelllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
No pridemo k bistvu zakaj se oglašam; brala sem temo o OBRAČANJU, pa pišejo nekatere mamice kar nemogoče stvari:zmeden::zmeden:....varjanta...moj se je obrnu pri 2.5 mescih, moja pri 3,...moj pa je mogico v usta stlaču ob rojstvu, moja pa pri pol letu že hodi......blablabla (malo karikiram)..
DRAGE mamice teh mladobudnežev, pozor, otrok ni vaša last in najhuje jih je vzgajat v sebi podobne, otrok je individuum zase in za svoje neizživete želje se obrnite kam drugam, ne na svoja bitja, zahtevati od njih nemogoče, pa to že zdaj, je krivica,(vprašajte se kaj bo še, in kaj če vaših zahtev ne bodo mogli oz ne bodo hotli uresničiti???...saj vsi bi radi imeli oh in sploh otročičke, sam se je za mal uprašat kam to pelje...se opravičujem, to je moje mnenje.:))
lep dan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 7:46:08   
leah
:zaspan::)-No sej maš po eni strani prav,ampak...mah ej ..ne da se m ....je še prezgodaj...:kava:

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 7:52:14   
sebtan
huhuuuu, ja saj res, očitno sm se nqaspala....moja dva angelčka spita še ko topka...mama pa kuha kompot in četa..
ja pol pa najprej eno dobro :kava:
pa dobrojutro vsem...:))

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 8:59:38   
mika
:ups::ups::ups:Sebtan, ne karikirat, povej v čem se ti je zdelo, da je katera pretiravala:ups::ups::ups:, ker jaz nisem zasledila nobenega pretiravanja. Mogoče si pa kaj narobe razumela.

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 9:34:28   
puncica
Ja ampak a je katera pisala da ona prav spodbuja otroka da se obrne pa nogice v usta tlači al kako:zmeden2: Jst mislim da če dojenček to že zna lepo amapak sej nobena mamica pa ne forsira, vsaj jaz nisem, pa je tamala plazila pri 6 mescih in začela hodit pri dobrih 10 mescih.

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 10:31:23   
Magi*
hojla sebtan! sicer nisem sledila dovolj v detajle, a dovolj, da sem tudi jaz opazila, da ima večina mam čudežne otroke:zmeden2: imam doma knjigo in v tej knjigi pišejo okvirno obdobja, kdaj bi se lahko začeli obračati, pa rokici prijemati itd. pa nisem nikjer zasledila, da bi se naj obračali že pri 2. ali 3. mesecih (strokovna literatura).

ne vem no, samo moja pupa, za katero pediatrinja pravi, da se razvija in napreduje krasno, se še zdaj ne obrača kot propeler (6m), ampak se ji tu in tam posreči, pa z rokico ima še vedno probleme, ker ji pod teleščkom ostane. sedi pa že skoraj samostojno (povdarek na skoraj!). da bi kobacala ali celo po vseh štirih plazila, pa ne duha ne sluha. saj ne rečem, otroci so različni in eni delajo določene stvari prej, drugi kasneje, ampak pri 2. mescih prevračanje:zmeden2: ja no, tudi možno.

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 11:06:03   
beba76

Sama sem tudi brala to debato in kot zgleda večino, je tudi mene v oči špikniknilo to obračanje pri dveh mesecih in pol. Moj je danes star točno tri mesece, pa se še niti približno ne obrne. A je kaj narobe z njim???:)-:)-:)-
Saj eni otroci določene stvari res delajo hitro, obračanje pri dveh mesecih pa je po moje čudežno hitro.



(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 11:15:48   
ZARA
Jst pa verjamem...eni otročki zelo prehitevajo nekatere stvari, kar pri Zari ne drži...obračat se je začela zelo zgodaj je pa pri drugih stvareh precej zadaj...vstajat je začela šele pri cca 10 mesecih istočasno kobacat,hodi pa še zdej ne (13.5 m)...
Naprimer od moje frende mali je isto sedel že pri 5.5 mesecih,kar je zelo zgodaj...sem kar oči ven metala,sploh nisem mogla verjet!

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 11:34:05   
Errai
Evo, jaz sem tista, ki je napisala, da se je mali pri 2,5 mesecih obračal iz hrbta na trebuh. Mogoče se kateri to zdi nemogoče, ampak našemu je pač uspelo. In ne vem, zakaj naj bi bilo to zaradi mojih neizživetih želja :zmeden2:. Saj ga nisem jaz silila v obračanje, daj no, kako pa naj bi jaz zahtevala od dvoinpolmesečnika, da se obrne. Pač je bil že takrat pripravljen na to. In ja, vem da je motorično zelo spreten in sem seveda ponosna nanj, ampak mi je čisto jasno, da bo pa na kakšnem drugem področju tudi zaostajal za vrstniki. Pa se zaradi tega ne mislim prav nič sekirati ali ga celo forsirati in od njega zahtevati nekaj, na kar še ni pripravljen. Ampak, če mu pa nekaj uspe, ga bom pač pohvalila, tudi tukaj na RR. Če gre to komu v nos, pa to ni moj problem.

Če zdaj napišem, da se moj sedemmesečnik (ravno danes jih je dopolnil) že več kot 2 tedna postavlja na noge, pa ne tako da bi ga jaz vlekla pokonci, ampak se pač opre na kavč, blazino ali karkoli drugega, kar mu ustreza, me boš spet obtožila, da je to samo moja neizživeta želja? A po tvoje, naj ga tlačim v ležeči položaj, ker to, da je pri malo več kot 6 mesecih sam vstal ob opori, je pač nemogoče.

In ja, jaz imam oh in sploh super otroka. Pa ne zato, ker se je pri 2,5 mesecih obračal ali ker že stoji, ampak ker je moj in ga imam neskončno rada. In čisto enako rada bi ga imela, če ne bi pri sedmih mesecih znal nič od tega in bi še vedno samo ležal. Tako kot ga bom imela rada tudi čez 30 let, pa če bo doktor znanosti, ali pa če bo končal samo osnovno šolo.

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 12:37:03   
Anonimen
Ja, kaj naj pa tle razmišljam: naš se je pri dveh mesecih in treh dneh prvič obrnil, pri treh mesecih pa se je kotalil po celem prostoru. Pa kaj bi :zmeden2: ga privezala za posteljo al kaj? :ups:

je pač tak...je pa zato prijeml bolj pozno, pa fina motorika še pri treh letih ni najboljša, je pa zato toliko bolj spreten.

itak pa so vsa ta primerjanja, kdaj je kdo kaj naredil, popolna bedarija.

(odgovor članu sebtan)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 13:02:44   
jacinta
ja, hm...sam jaz pa vseeno ravno te poste najbolj čekiram, čeprav sem vedno malo potem žalostna, ker moj v primerjavi z ostalimi zaostaja....sedel je pri 7,5, kotalil mal prej, o kakšnem plazenju ne duha ne sluha, noge v ustih pri 7m, zobka lezeta ven od prejšnje nedelje, jutri bo 9m...aja pa pa pa ga sploh ne gane in noče pomahat in noče
no zato pa zna......to pa kdaj drugič


lep dan

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 13:20:50   
Errai
Oj, Al bina, ti si pa še hujša kot jaz :). Sva pa res preveč ambiciozni mami, ki sta ubogega dvomesečnega otroka silili v obračanje, zaradi svojih neizživetih želja.:)- Ja, moram reči, da sem si vedno želela, da bi se tudi jaz pri dveh mesecih kotalila :).

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 13:36:34   
Gina
:)-:)- Joj, mamice s kompleksi! Pa zakaj ne verjamete, da so eni otroci pač hitri? Moj najmlajši se je iz trebuha na hrbet prekotalil pri svojih 14. dneh starosti, pa pri 2,5 mesecih obratno. Pri 5,5 je plazil in sedel brez opore celo minuto ali več. Nikoli ga nisem v nič silila, nikoli ga nisem nič učila, preprosto je bolj motoriko razvijal najprej. Res pa sem ga dajala veliko na tla, oz. "kravce past" Ampak še danes ne obvlada pincetnega prijema. pa kaj! A naj zdaj napišem, da so prepotentne mame silile otroke pincetno držat svinčnik, ali kaj? Pa jesti se ni znal naučiti pogoltniti iz žličke mislim, do 8. meseca! A naj rečem mamam, katerih otroci so to znali, da so jih od rojstva vadile goltat hrano po žlici! Daj no mir. Nevoščljivost je huda stvar.:):):)
Ampak po svoje te razumem. Ko moj prvi ni sedel še pri 7. mesecih, sem bila žalostna, pa ko se je odplazil šele pri 8., pa še to je puzal, ker ni znal na vse štiri, pa ko je shodil skoraj pri 13. mesecih, nisem mogla dojet, zakaj nekateri to že prej naredijo. Je pa govoril kot strgan dohtar že takrat.

Danes med hčero, ki je bila motorično zelo hitra in med prvim, ki je bil ziheraš, ni v motoriki nobene razlike. Oba sta spretna, pa nič zelo ne izstopata. Torej draga moja, ne sekiraj se zaradi zgodnjega razvoja, pa ne obtožuj mamic nekaj, o čemer nimaš pojma. Pa raje uživaj na sončku!:):)

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 13:53:43   
lubi
Mislim, da je želela povedati samo to, da nekatere malo pretiravajo

Pa sej ni panike, a ni cisto vseeno kdaj se prekotali, kravce pase itd. samo da je vse ok in napreduje

koliko je otrok, ki nikoli ne shodijo, se prekotalijio šele pri nekaj letih starosti!

želim pa opozoriti na to, da je hitro napredovanje predvsem v prvih treh mesecih lahko znak previsokega mišičnega tonusa: znaki tega so dvigovanje glave, zvračanje glavice nazaj, taki otroci zelo hitro pasejo kravice in se zlahka obrnejo s hrbta na trebušček
seveda je v večini primerov to še v mejah normalnega razvoja, pri nekaterih pa lahko povišan tonus mišičja ovira razvoj naprej, potrebujejo obravnavo pri razvojnemu pediatru in fizioterapijo

tako da ne vem česa bi bila bolj vesela, otročka ki je neverjetno hiter ali bolj počasnega?

povprečje je zakon


:metulj:

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 14:46:35   
Pikapolonica
Vidiš, meni pa tvoj post ni najbolj všeč... Ker se počutim kot ena lažnivka, pa nisem. Tia se je pač preobrnila res zelo hitro (vsaj za moje pojme je pri 3,5 mesec hitro), se pa npr. še zdaj ne zna kotaliti. Pa je stara že 7 mesecev. In tega si nisem zmislila. Zato ni lepo, kar praviš. Jaz verjamem vsem.

LP, :pika:


(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 14:59:32   
mika
Ja opažam, da se zadnje čase nekatere/i zelo neprijazno obnašajo na forumu.

:bravo::bravo::bravo:za tiste, ki so se obrnili pri 2,5meseca:bravo::bravo::bravo: in tiste, ki pri 5,5 ali kasneje:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 15:36:27   
Gina
Ma daj, daj, daj lubi....strašiš tukaj s povišanim tonusom!!! V resnici ni tako zelo veliko takih otrok, kot se tukaj piše. Moj ga pač ni imel, tudi če je bil motorično zgoden. Zdaj bi se morale pa vse mamice bat pa v ZD šibat, če je z njihovim otrokom kaj narobe?! Sploh ne morem verjet, kaj vse si boste še zmislile, da bi očrnile tiste otroke, ki nekaj zmorejo mičkeno prej. pa kaj potem če zmorejo, pa na kakšnem drugem področju ne, če se že moramo zagovarjat. Sploh ne razumem zavisti nekaterih. Ne morete slišat, da je eden zgoden, vas prizadane, ne morete se veselit s tisto mamico, ki je vesela razvoja svojega otroka. Tukaj je nekaj narobe z vašo samozavestjo, ne pa z otrokovim tonusom!:zmeden2:

Jaz sem vesela za vsakega, pa pri katerihkoli mesecih že kaj naredi. vem, da je njegova mamica vesela in ponosna in jaz sem lahko z njo. če pa kakšna tega ni sposobna, naj pa te teme preskoči!:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 15:43:29   
Primoza
Jaz še zdaj ne znam jesti, ne da bi se popacal.

Malo za šalo...

Tudi Ajda je bila gibalno zelo hitra, kravice je pasla pri 3t, hodila pri 8 m itd.

Žan je pa shodil enkrat po prvem rojstnem dnevu, kravice je pasel bolj tako tako.

Pa kaj? Trenirali ga nismo.

Ajda se je po hribih nosila v nahrbtniku do tretjega leta, nikoli je nismo silili hoditi, zdaj pa hodi kot šestletnik.

Res pa je, da nekateri pretiravajo z opisovanjem raznih detajlov, se sekirajo če kaj malček ne osvoji takoj, po možnosti ga s tem še frustrirajo. Ampak vsak po svoje.

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 16:12:36   
Anonimen
Lubi, naš je star že tri leta, pa ni imel nikoli povišanega tonusa, gibalnih napak ali kar si že hotla povedat :zmeden2:

A se je tako težko sprijaznit s tem, da eni stvari obvaldajo pre drugi kasneje? Lahko pa da bo tvoj prej bral, pisal, računal, mojemu bo pa vse to španska vas in bo raje nabijal fuzbal...kar v končni fazi raje vidim, kot da pri štirih bere :zmeden2: in piše :zmeden2:

ja, tudi taki so,,,sforsirani...čeprav, jst sem brala pri štirih tekoče, pa ne mi nihče forsiral, poznam pa eno od prijateljice, ki pri štirih lepo piše in bere....aja, mati je pa učiteljica...ne, sej nisem hotla s tem nič povedat, samo tako se mi je zapisalo.

(odgovor članu sebtan)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 16:23:03   
Gina
:)-:)- Al bina, evo še ena učiteljica se javlja, katere bejba je pri 4,5 let brala in pisala . Samo problem je, ker njena mati nisti slučajno nima pojma, kdo jo je naučil pisati in brati. V glavnem jaz je nisem, pa oče tudi ne. Ampak saj veš, me tako lažemo, pa se hvalisamo, tako da....mogoče ima pa naša mala tudi povišan tonus, pa zato tako rada piše...:)-:)-

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 16:34:27   
Anonimen
Ja, to bo Gina :bravo:

(odgovor članu sebtan)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 16:41:49   
Bina01
Septam, res si malo pretiravala z postom.
Mamice smo pač ponosne na svoje :duda:, pa to še ne pomeni, da si jih prisvajamo in nad njimi izživljamo svoje želje.

Imam dva otroka in kar srce mi poskoči ko lahko rečem, da IMAM. Imam ju in moja sta za veke vekov (tako nekako je rekla moja stara mama), pa črna ali bela, ni važno. In vsak dan sem srečna ker lahko to rečem. Pa to nikakor ne velja, da sta moja lastnina.

MIslim, da si prehitro in preostro napadla ponosne mamice.

Mene je tudi na rit vrglo, ko sem videla od kolegice fantka, ki je hodil ob opori z 8 m, moj pa je komaj sam sedel. Danes pa sta oba "športna lenuha":)

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 17:09:21   
Skabi
sebtan, jaz sem tudi med tistimi, ki si jih prizadela. še enkrat, samo zate:
- pred tretjim mesecem obračal
- 5,5 mesecev - samostojno sedel
- en dan pred 6 mesecem se je začel plaziti
- 6 mesecev in 5 dni- sam vstane ob opori.

če ne verjameš, pridi pogledat.
Če že toliko veš o otrokovem razvoju, potem ti je znano tudi to, da otrok osvoji neko gibalno veščino takrat, ko dozori za to gibanje zadolžen del možgan. In ti trdiš, da smo vse prepotentne mame pospešile možganski razvoj???? Krivico nam delaš ali pa si favš, ker tvoja hči še ne zmore tega.
Otroci so res individuumi in prav zato se vsi ne razvijajo po knjigah in razpredelnicah.

Aja, za starejšega sina povsod odštej 14 dni. shodil je pa pri 8,5 mesecev. Da je začel govoriti aksneje kot ostali, sem pa tudi napisala.

Oh, sem pa res ena nemogoča mama, ki v otroke projecira neizživete sanje o lastnem obračanju in plazenju...

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 17:12:47   
lubi
Nisem hotla sodelovat pri kreganju kdo je zafrustriran in kdo ne, kaj je boljse

samo opozoriti, da te stvari niso tako zelo nedolžne

delam z otroci, dobro vem o cem govorim

razvojnih tezav ni tako malo

sprejmite ali ne, ni me treba napadat

:metulj:

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   ..malo v razmislek....(tema obračanje)
19.6.2005 18:13:27   
Bina01
Lubi, kot sem prebrala poste, so se nanašali na Septam,ne pa nate. Razen če si se prijavila tudi kot Septan.
sploh pa vse redno vozimo otroke v posvetovalnice in če bi bilo kaj narobe, bi že tako povedali. Če pa se to odkrije kasneje, pa ne vem zakaj bi se mogli že pri enem mesecu sekirati ali je z :duda: vse v redu, če obrne glavico levo in desno? Saj jih ne moremo privezati, samo za to, da se ne bi prehitro obrnili s trebuha na hrbet.:zmeden:

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Imeni za punčko
AjPu

Kateri dve imeni sta vam najbolj všeč?

Ela Anika (13%)

Ela Zara (39%)

Ela Klara (48%)


Število vseh glasov: 541

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!