Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
..če noče jesti kosila. 26.2.2005 11:39:03
|
|
|
|
TaRe*
|
hojla...spet grem za šporhet.:zmeden:Meša se mi,ko vem,da bom spet kuhala na tri konce.:zmeden:Re itak moram posebej skuhat,Ta pa vsake druge stvari ne mara.:(Poleg tega je pa še moj tko zbirčen,da je same ene in iste stvari.:grrr:Zadnič sem nekje zasledila,da ...če tega otrok ne je,bo pa dobil tisti dan samo sladico.To bi rada prakticirala,pa me zanima,kako se obnese.Ne vem,če ne bi moja potem cel popoldne mlatila samo čokolado in podobne stvari.:sloncek: pomagajte,prosim...:muca:
|
|
|
|
..če noče jesti kosila. 26.2.2005 11:49:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Hmm, zapleteno. no, jaz v nobenem primeru ne bi silila otroka, da poje nekj, kar mu ni všeč. Ti, če npr. ne maraš vampov si jih tudi ne skuhaš za kosilo a ne? Pa tudi če bi jih jih ne bi pojedla. Moje mnenje je, da se na tak način hrana otroku še bolj upre. Jaz bi se na tvojem mestu (verjetno) udala v usodo in poiskala najlažji način. Kaj to pomeni? Da ko skuhaš tako hrano, da se jo da pogret, jo skuhaj še za naslednji dan in naj pač recimo dvakrat na teden eden je enako hrano. Tako bo recimo mož jedel v pon. in tor enako, mala v sredo in čet, velika v pet in soboto, v nedeljo jih pa razvajaš. To sicer ni ne vemkakšn rešitev, ampak malo manj kuhanja pa bo.
|
|
|
|
..če noče jesti kosila. 26.2.2005 11:51:17
|
|
|
|
JASNA D
|
Naš ta velik je zelo neješč, pa če noče jest, se nič ne sekiram - ko bo lačen, bo jedel. Zaenkrat še ni pokazal, da kakšne hrane ne bi maral. To nas še čaka.... Sporočim drugo leto, kako bo!:)-:)-:)- Jasna
|
|
|
|
..če noče jesti kosila. 26.2.2005 12:39:50
|
|
|
|
Gina
|
Uh, pri nas je isto. Fanta sta tako izbirčna, da je joj. Samo mene pa skrbi, kako bo, ker večji je bil zato po 10x na leto bolan in več. Posebej kuhat je kriza, da je samo sladkarije ni za nikamor....Moj večji je šele potem začel več različne hrane, ko so mu v vrtcu vsak dan dali vse na krožnik. Saj ni skoraj nič pojedel - itak, ampak navadil se je na različne okuse vsaj malo. Jaz vztrajam, da se vsaj eno stvar od kosila poje. Če ne mara mesa, bo jedel krompir, če ne je krompirja, bo jedel špinačo... Pri ta malem pa se tega še ne morem iti, ker enostavno vse ven spljuva, čim je nekaj zraven, kar ne mara. Ne bo probal niti prve stvari več. Konec. Potem je siten dokler ne dobi česa drugega. Če mu tisto ni všeč, spet ne bo jedel in bo sitnaril do česa tretjega....Groza! Čarobni nasvet? Nimam ga.
|
|
|
|
..če noče jesti kosila. 26.2.2005 15:24:11
|
|
|
|
TaRe*
|
Ta bi jedla samo tako hrano,ki ni niti približno zdrava.Pizza,pomfri,kroketki,..večino pohano in pečeno.Pazila jo je tašča in pri njej je jedla tisto kar ji je pasalo,če ne je pa kej druzga skuhala.Fora je v temu,ker ona potoči potok solz,predno eno stvar proba...to me pa zjeza.Probaj,pa če ti ni všeč ok,ti ni treba..ne pa govoriti da ne maraš,če ne veš kakšnega je okusa. Pri 5ih letih smo jo dali v vrtec.Katastrofa V enem mesecu ni poskusila drugega,kot 1kg kruha...potem pa smo jo izpisali /ne zaradi tega,zaradi drugih stvari/. Vglavnem...obup.Kuhla je moja najboljša prijateljica.:muca:
|
|
|
|
..če noče jesti kosila. 26.2.2005 17:27:11
|
|
|
|
india
|
Sorry, tare*, a tu si kriva sama, da si jim tako popustila in tudi tvoja tašča, ki ti je hčero tako navadila. Kam pa bi prišli mi, če bi morala jaz za 8 ljudi tako kuhat??Kar komu paše??? Pa še zdravo ni, če ješ nenehno na enak način pripravljeno hrano. Gobe, vampi in podobno so pač jedila,ki jih marsikdo ne je, vsaj gobe so težko prebavljive, zato s tem nikogar ne slilim., Jaz imam pa malo drugačen način. Na mizo dam tisto,kar skuham, gledam pač, da je vedno različno,če pač komu ne paše npr. juha, bo pa ostalega malo več pojedel, samo sladice pa ne dobi nihče, saj to navsezadnje ni taprava hrana. Upam, da boš zadevo uredila, da ne boš res vedno suženj kuhanja in izbirčnih želodcev, drugače boš počasi delala le še to. :rozica::miska:
|
|
|
|
..če noče jesti kosila. 26.2.2005 18:22:26
|
|
|
|
buča
|
Naši dam na mizo tisto kar skuham in večinoma ne je:((:((pa ne da nebi znala.Pač ne mara.Veliko bolj raznoliko je jedla pri 10 mes.,kot danes pri 21!Itak ji včasih nardim kar kakšen medolino v flaško,da vsaj nekaj poje in je za 3 ure mir!:miska:
|
|
|
|
..če noče jesti kosila. 26.2.2005 20:20:01
|
|
|
|
TaRe*
|
OOOOOOO,SAJ VEEEM da sem sama kriva.Zato me pa tok bol jeza,kaj sem si nardila.:( Mam pa zej drugo preizkušnjo.Po moje da ne obstaja stvar,ki je tamali še ne bi dala za jest...zaenkrat mara vse,pa upam,da bo šlo približno tako naprej.:miska:
|
|
|
|
..če noče jesti kosila. 26.2.2005 22:16:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj je tudi zbirčen postal, star je 3 leta. Samo menda da v vrtcu pa kar je, tako da se sploh ne sekiram. Nekaj že poje, Za kosilo sicer res ne ne vem kaj, velikokrat tudi nič. Za zajtrk pa itak nič. Ma kaj jaz vem, a ni čudno, da mi nismo bili pa nič zbirčni, ko smo bili majhni? Vsaj moja generacija ne. Midve s s setro sva jedili vse.
|
|
|
|
..če noče jesti kosila. 27.2.2005 11:52:40
|
|
|
|
Gina
|
Ma, jaz pa ne vem, če je tako enostavno, Tare. Našemu nisem nikoli posebej kuhala, niti mu nisem dala sladkarij, ki jih sicer tudi sploh ne mara. Ampak, če mu ni bilo všeč, ni jedel. In če mu še drugi obrok ni bil všeč, tudi ni jedel, pa tretji obrok enako in tako lahko cele tedne. Pojedel je tri žličke, toliko da ni umrl od lakote, več pa nikakor. Živel je od sadja in kruha, sem in tja kake juhice. Seveda je bil zato bolan non stop. In najmlajši počne isto. S punčko ni bilo nikoli težav, je jedla vse. Taka je. Sicer vem, da imata fanta to po meni, ker sem iste sorte. Raje nič ne jem, kot kaj, kar mi je zanič. Samo jaz nisem bila nikoli kaj dosti bolana. Je pa kar težko s takimi otroki.
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......