SaaS
|
Jaz pa mislim, da boš sigurno imela krajši, lažji porod. Kot vidim bo razlika zelo majhna in po mojem zelo pripomore k temu. Moj prvi porod je trajal 15 ur, nisem imela svojih popadkov, nisem se odpirala. Nisem se tako zelo raztrgala, so me pa prerezali in potem so se mi šivi pošteno vneli, da kar nekaj tednov nisem normalno sedela. Drugega poroda me je bilo potem bolj strah kot prvega. Verjetno res ne tako kot tebe, saj o carskem rezu nisem nikoli razmišljala, tudi o epiduralni ne. Ampak tolažila sem se s tem, da več kot 15 ur pa res ne more biti. In res ni bilo. Drugič je trajalo eno uro, z mojimi popadki. Le nekaj tistih hudih popadkov. Raztrgala sem se malo, ni bilo hudega. Razlika je bila 18 mesecev. Zdaj tretjič, pa sem se najbolj bala bolečine v trenutku, ko izstiskaš glavico ven. Ves čas sem razmišljala samo o tem... Če ne bi rodila velikoo pred rokom, bi se mi še skeglajlo. No in tretji porod je bil potem še lažji, sicer 2 ure, a se mi zdi, da me je manj bolelo kot pri prejšnjih dveh. Raztrgala se pa sploh nisem, niti rezali niso. Jaz mislim, da ti bo šlo res hitreje in lažje, saj so porodne poti še razširjene od prejšnjega proda, ki ni tako nazaj. Čim manj razmišljaj o samem porodu, raje o trenutkih, ko boš stiskala dojenčka. Najbolje je pa to, ko ti vsi govorijo, da tebi je pa ful lažje zdaj pri drugem, ker že veš kako gre . Ja sigurno , ravno zato me je bilo še bolj strah kot pri prvem .
|