|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "učenje" hoje
6.9.2011 12:41:56   
lejla19
Mene pa zanima vaše mnenje. povsod berem, da otroka naj nebi držali za roke, in ga tako "učili" hoditi. moja punčka je stara 11 mesecev, od 8 meseca je postavlja na noge ob opori, plazo kot velika in je do zdaj nismo nič vzpodbujali pri hoji. zdaj pa je sama začela ko jo postavim na tla želi, da jo vodim za roke. ko ji ni, pa se takoj usede na tla. sama še ne stoji brez opore. niti slučajno ji nebi rada škodla, me pa zanima kako ste vi ravnele pri tem, ste otroke vodile za roke, ali ne? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "učenje" hoje
6.9.2011 13:08:20   
Angel_Tian
Jaz sem obema pomagala z držanjem za roko kot verjamem, da večina od nas. Ja kaj pa boš, če otrok želi malo hodit in še ne more sam.
Tamali je shodil pri 11 mescih, tamala pa pri dobrem letu in pri nobenemu ni zaradi tega nikakršnik zdravstvenih težav ali poškodb.

Naj pa oni pametnjakoviči svetujejo, kaj naredijo v takih primerih user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu lejla19)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2011 13:15:41   
juhica
Dva nisem in tudi tretjega ne bomuser posted image ... Enkrat se že sam "lansira", pač sm počakala na ta trenutek, sem pa s taprvim hodila na fizioterapijo in mi je to odsvetovala, da bi ga držala za roke... Ok, če sam mal podpore in občutek varnosti rabi, ampak tisto vlečenje za roke, ko ima otrok obe roki gor, pa neki hodi, to se mi ne zdi preveč zdravo za hrbet... Je pa res, da to skor vsi moji sosedi delajo, pa je s tamalimi vse ok, sam pač več dela imajo, preden znajo otroci sami hoditi...

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2011 13:22:34   
tix
ne jaz ga ne vlečem za roke, star je 14m in še ne hodi. Če malčki ne hodijo ne hodijo, ker še niso pripravljeni, ko bo prišel njegov čas bo že sam tekal naokrog

Otroka nikakor ne vodimo okrog tako, da bi ga držali za obe roki, saj ga s tem »obesimo« na svoje roke in mu odvzamemo občutek za težo ter hkrati možnost za izboljšanje stabilnosti in ravnotežja. To razlago sem našla na netu

< Sporočilo je popravil tix -- 6.9.2011 13:25:25 >

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2011 13:22:53   
Naja31
Nisem to počela ne pri prvem, ne pri drugem. Prvi je shodil pri 11ih mesecih, drugi pri 12ih mesecih.

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2011 14:07:05   
Angel_Tian
Iz lejlinega posta sem razbrala, da punčka želi, da jo vodi za roke. To zame še zdaleč ni enako vlečenju za roke ali pa da otroka na vsak način hoče držati pokonci. No, saj kaj takega niti ne bi zagovarjala. Glede na to, da se punčka že toliko časa postavlja na noge ob opori in si zdaj očitno želi malo hoje, sem jaz razumela vprašanje kot pomoč za hojo. Če še ni čisto sigurna v sebe in bi se rada malo oprla. Saj tu je večkrat dovolj tudi samo en prst, ki ga otrok drži. V tem ne vidim nič slabega in napačnega.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2011 14:10:40   
pomar*ANČA*
držanja za rokice smo se izogibali kolikor se je le dalo, seveda sva ga kdaj prijela, sploh če smo šli na sprehod, pa je bil naveličan vozička in še ni bil stabilen, sem ga prijela za eno rokico pa je lepo hodil ob meni. drugače sem ga pa puščala da se je sam dvigoval in sam čim več hodil- npr ob kavču, ob mizi, mi ga tudi nismo silili z hojo, saj je pri 10m že hodil, kar se pa meni zdi čisto prezgodaj.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2011 16:02:30   
lejla19
ja moja se drži na vsaki roki za en prst in gre..niti slučajno je ne vlačim za sabo. ker npr ob kavču pa ne želi hodit. tud sama pa ne podpiram da otroka neki siliš. mam kolegico ki 7 mesečno punčko,ki ne zna niti vstat vodi za roke,da hodi. meni se zdi med tem velika razlika, vam ne?

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2011 16:33:28   
katy83
lejla, glej, mi smo hodili z malim na razvojno ambulanto, ker je bil nedonošenček in sem glede tega "učenja" vprašala zdravnico in je rekla točno to kar pravi Angel_Tian: če otrok sam nakazuje, da potrebuje samo tvojo oporo (prst) - bolj v smislu, da se boljše počuti in ne, da se na to dejansko opira, potem je to ok...če pa ga ti forsiraš in ga vlačiš za rokice, pa to ni ok.

(odgovor članu lejla19)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2011 13:25:02   
izalina
Jaz nisem dovolila, da jo kdorkoli 'sprehaja'. Tako tega 'sprehajanja' ni poznala in nikoli ni mogla od kogarkoli zahtevat, da jo sprehaja okoli. Da pa ni trenirala hoje samo ob kavču, sem ji po stanovanju postavila stole in druge stvari ter je tako lahko prišla k meni v kuhinjo oz. kam drugam. Kasneje pa sem ji stole postavila tako, da se je kdaj morala tudi spustit in je tako vadila.
Zakaj sem proti vodenju za roke? Ker ima ponavadi otrok roke v višini glave, kar ruši njegovo koordinacijo ter ker se ne nauči pravilno pasti.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2011 14:58:46   
Anonimen
Ja je razlika ali te otrok z eno roko drži za prst, ko je že sposoben samostojno stati, a potrebuje malo korajže za prve korake, ali pa otrok niti stati še ni sposoben dlje časa na nogah, pa ga za obe roki držiš in sprehajaš sem in tja. Jaz naše nisem sprehajala tako niti je drugim nisem pustila. Nastavljala sem ji stole po stanovanju, da je lahko sama hodila sem in tja in včasih sem bila taka "lumpa", da sem ji stola razmaknila toliko, da se je morala spustiti, če je želela do drugega stola prit ... pač se mi zdi, da s tem več narediš za otroka in njegov razvoj, kot pa če si "kupuješ" mir s sprehajanjem.

(odgovor članu izalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
8.9.2011 9:43:24   
Jada82
Tud jaz tamale nisem držala za roke. Itak sploh ni hotela tako hodit, če smo jo prijeli, se je vedno usedla na tla. Je pa že super hodila ob opori, prav stabilna je bila. No, potem je začela delat po kakšen korak brez opore in sčasoma je želela, da ji pomagam, ampak vedno vedno sem jo držala samo za eno rokico in to za prstek, pa čisto nič več, da ji ne bi dajala potuhe. Nikoli za 2 roki. No, ko je bila stara 1 leto, je pa enostavno shodila ... hodila je ob mizi in šla kar naprej. Od takrat je hodila in to prav kmalu prav fajn, po 2 mesecih je že tekla ... Ma pa veliko ravnotežja no.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.9.2011 9:44:19   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Ja je razlika ali te otrok z eno roko drži za prst, ko je že sposoben samostojno stati, a potrebuje malo korajže za prve korake, ali pa otrok niti stati še ni sposoben dlje časa na nogah, pa ga za obe roki držiš in sprehajaš sem in tja. Jaz naše nisem sprehajala tako niti je drugim nisem pustila. Nastavljala sem ji stole po stanovanju, da je lahko sama hodila sem in tja in včasih sem bila taka "lumpa", da sem ji stola razmaknila toliko, da se je morala spustiti, če je želela do drugega stola prit ... pač se mi zdi, da s tem več narediš za otroka in njegov razvoj, kot pa če si "kupuješ" mir s sprehajanjem.

Se popolnoma strinjam! user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2011 9:51:52   
Petka09
Naša niti pod razno ni hotela hodit tako, da bi se prijemala za sedežno, stole, ob steni... Ob opori se je začela dvigovati pri 9 mesecih, potem proti 1 letu pa je želela, da jo vodim za roke, ker drugač ni hotela hoditi.
Je pa bila takrat že zelo stabilna v nogah, zato sem jo vodila tako, da sem se jaz pripognila in ji ponudila svoja dva prsta, za katera se je prijela v višini njenega telesa in nikakor ne nad glavo (da bi mela rokice gor nad glavo in bi jo jaz vlekla). Tako je v bistvu hodila sama, moja dva prsta sta bila samo opora. Tempo hoje je določala sama. Je pa mene križ bolel pri tem, ker sem bila sklonjena, ker nisem želela njej škodovati, da bi imela rokice gor.

Potem je dobila za darilo tisto mizico igralno, ko ima štiri noge in je na kolesih (pa igralno površino ima) in je tisto mizico potem rinila po stanovanju in se na njo opirala pri hoji.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?