3Sonček3
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3 Tako je, tega elementa v pogodbi ni, napisala sem samo svoje podatke 2x in to je to, piše le da en narejen izdelek plačajo po 0,30€ in da tako lahko na mesec zaslužiš tudi do 1200€. O datumu pa ne duha ne sluha, zato sm mislna če bi ga to vprašala po e-mailu in bi dobila njegov odgovor, bi lahko to potem uveljavlala kot dokaz, nevem no mal sm zmedena. A imaš odprt s.p.? Ali delaš preko študentske napotnice? Ali pa delaš po kaki podjemni in avtorski pogodbi.....? Ali pa imata zgolj pogodbo na tvoje ime in priimek, da ti on plača vsak izdelek po 0.30 EURa? Tole bo tapravo. IZVIRNO SPOROČILO: 7lina7 pusti stvar na miru!! na ta način so ljudje že hoteli izdelovat obeske,verižice... pa je na koncu bil le nateg!! verjetno moraš pred začetkom "dela" poslat nekaj denarja in to na pp,ali?? potem pa itak ne slišiš več o tej osebi.. pozabi!! Ja js naj bi mu po prevzemu prvega paketa plačala 65€, kasneje naj bi se ta denar dobil nazaj. Tko je blo men rečeno. IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Vsi pisni dokazi (torej e-maili, predlog pogodbe, potrdila o priporočenih pošiljkah telefonski izpiski itd.), ki dokazujejo obstoj pogodbenega razmerja ali nakazujejo na to, da naj bi se to zgodilo, so dovolj dobra pravna podlaga za tožbo, v kolikor izplačila ne bi bilo. Se pa pridružujem mnenju tistih predhodnic, ki pravijo, da če osebe vsaj 1x pred začetkom dela ne srečaš, ne zaupaj. In pri kasnejši potencialni tožbi (v katero se ti zaradi neplačanega enega "paketa" najverjetneje sploh ne bi spustila) je tudi zelo težko verjetno, da bi kaj iztožila, saj gre ponavadi za ljudi (če govorimo o tistih, ki nategujejo), katerim nimaš česa vzeti. Tako ti sodba o tem, da ti nekaj pripada, ne bi čisto nič koristila. Moje mnenje - jaz bi se (če že) spustila v to samo, če osebo prej srečam in če bi vsaka primopredaja (materiala, izdelkov in denarja) potekala osebno in to ne na moje stroške (nenazadnje prodajalec zasluži več, torej naj on pride po izdelke). Ja če naredila maximalen "paket" in bi mi pripadalo 1200€ bi ga šla, sicer pa samostojni podjetniki razpolagajo z vsem svojim premoženjem, torej...mislm da s.p.-ji ne živijo v najemniških stanovanjih in tut avte majo vrjetno tko da me nebi zanimalo. Od nekje bi dubu ta dnar
<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w
|