honey
|
Če mene vprašaš, nikakor ni pametno, da ju ločuješ, ker bo potem mačka poleg hiperaktivnosti edino postala le še ljubusomna, potem boš šele imela problem. Mi imamo tudi muco doma, staro 6 let, ki tudi ni ravno kakšen angelček. Niti se ne pusti božati, pestvati, na splošno ne mara cartanja (razen, kadar to njej paše ). Ko smo prinesli malega iz porodnišnice, sem ga postavila takega, kot je bil, v lupinici na tla dnevne sobe in ga pustila tam. Muca je prišla zraven, ga povohala, malo pregledala, kaj je zdaj to in šla stran. In moram reči, da niti ni bilo nobenega problema, tudi, če sem ju pustila oba na kavču - res pa je, da je malemu takoj, ko je začel plezati, dala vedeti, da naj jo pusti na miru. Enkrat je samo zapihala vanj, da se je ustrašil, drugič ga je pa še otacala (brez krempljev). Od takrat naprej ima mir pred njim. Zdaj jo samo še lepo boža, ji daje moja-moja, jo ljubčka in tako naprej. Muco pri mojih starših, ki je pa res agresivna - če jo ne pobožaš pravilno, te bo mimogrede ali ugriznila ali ti pa kremplje zasadi v roko - pa enostavno pusti čisto na miru, ker smo mu povedali, da je muca huda in da naj jo pusti. Tako da ne vem, mislim, da ne bi smela imeti kakšnih hudih problemov, ker muce so zelo prilagodljiva bitja.
|