soncece24
|
Jaz sem prijateljici šivala posteljnino. v eni trgovini, kjer prodajajo blago na kile, sem kupla termo flis, pa dvojno blago za posteljnino (eno z zajčki in eno s slončki). potem pa sem po svoji odejici iz otroških let zašila posteljnino in odejico iz termoflisa, kupla sem peno za obrobo (prej sem zmerla vse), potem sem pa iz flisa zašila tako cev, noter dala peno narezano na tri dele, pa vsakič, ko sem en del dala not, sem vse skup preštepala s strojem. Posteljnino maš narjeno ful hitro, zmeriš, odrežeš, zarobiš, ravno zašiješ, za zapiranje prišiješ ježke, pa je. Odejico pa sem iz flisa nardila tako: flis sem zložila tako, da je bil dvojen, ga zašila skupaj na robih, kot da je posteljnina, obrnila, zašila spodaj tako, da sem rob noter obrnila, potem pa sem vse skupaj preštepala po kockah. Potem sem še en mali našitek našila, in je bilo. Poraba časa: ca 3 ure Cena: mislil, da sem dala 3000 za blago in 800 sit za peno, če se prav spomnim rezultat: 2 posteljnini, odejica, obroba za posteljico No, šivala sem ji tudi spalne vreče, samo to je pa že težje.