Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Ok, to ignoriranje gre, ko imaš eno dete. Zdaj pa mi svetujte, ko imaš 2, te tišči na wx, lažen za znoret, zaparkiral si en avto - ker pred vrtcem je kap parkirati, stalne težave.... Pa še to: če en otrok sodeluje, še nekako ignoriraš drugega, kaj pa, ko začneta ofenzivo z obeh bregov???!!! Jaz takrat povsem znorim, priznam, tudi mi je nerodno pred drugimi, ampak ko vidim, da se mala dva še podžigata v tem, kdo me bo manj ubogal - adiiiiiiiiijo pamet! Tako da prosim še za kak nasvet v dvojini Jap, jaz ti povem, da pri trmastih otrocih ignoranca ne pelje nikamor. Je čist brez veze ignoranca, ker ponavadi trmastega otroka bolj moti ingoranca kot tebe tuljenje, zato bo tulil in vztrajal in na koncu bosta oba zmatrana zaradi količine časa, ki sta ga preživela ti v ignoriranju in hkrati dajanju samemu sebi terapijo, da boš še zdržal in še zdržal in še zdržal, pa otrok zaradi tuljenja. Jaz res ne vidim čisto nobenega smisla. Stvari je treba ustavit, ko so sveže, ko se začno. Moraš priti fizično do otroka, ga prijeti za roke, pogledati v oči, se prepričati,d a te posluša in komunicira, potem pa razložiti zadevo, ga probati pomiriti in če ne gre drugače pač zahtevati svoje s svojim pristopom, odločnostjo in ne popuščanjem. Če otrok igro tuljenja nadaljuje, ste vsi samo čedalje bolj nervozni in on si dopoveduje kako je bogi in razne kozlrije melje v glavi. Prej moraš ustaviti ta naval bedastih misli in mu predložiti svoje argumente. če se strinja je fajn, če se ne, pa še vedno lahko zahtevaš svoje in stojiš tam zraven in ne popuščaš. Če nič ne pomaga, pa če oba otroka sitnarita, jih je najboljše dati narazen, pač ju pošlješ vsakega za en krajši čas v svojo sobo, toliko da se misli umirijo pa sta sposobna potem spet skupaj funkcionirat. če se ti to zgodi recimo pred trgovino, se obrneš in greš domov. Če se ti zgodi pred vrtcem, rečeš da ne boš vzela ta velikega otroka, če sitnari prej iz avta, dokler ne neha težit. In čakaš in ne greš nikamor, dokler ne neha. Ampak res neha, ne samo za sekundo. Če sitnari sredi ceste, ustaviš avto ob kraju in rečeš da se v takem ne morete vozit, ker se boš sicer zaletela in ne greš nikamor, dokler ne nehata. Če odgovarja, ji vzameš nekaj njej ljubega, za vsako besedo recimo eno bretsko ali 2eura ali en dan pc-ja. Garantiram, da ne bo več jezikala. Dejanja poganjajo svet. Se pa strinjam, včasih je lajf ko imaš dva mala otročka zelo zelo naporen. Pogumno punce, vsak dan bo lažje.
|