Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 12:24:38
|
|
|
|
CatJa
|
Ne.
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 13:11:29
|
|
|
|
SaaS
|
Jaz sem ob rojstvu dobila denanrno nagrado od občine. To sem dala v dohodnino. Tako, da po moje je tudi tvoje treba. Sem pa dobila tisti izpisek, ki so ti ga dolžni poslati, da veš kaj in kam vpisat v dohodninsko napoved. Če je zadevo treba vpisat, ti bo zavarovalnica poslala izpis, verjetno začetek prihodnjega leta, pred rokom za oddajo dohodnine. Tam ti potem vse lepo piše, pod katero številko, v katero kolono vpišeš..
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 13:52:45
|
|
|
|
Andre
|
Tudi mi smo leta 1994 dobili "darilo" od Triglava - cca 180.000 SIT. Niso mi pa poslali nobenega obvestila o izplačilu in tudi nisem prijavila v dohodnino. MIslim, da tudi tebi ni treba, če te niso na Zavarovalnici ekstra na to opozorili.
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 14:06:55
|
|
|
|
kikakaka
|
Živjo, danes prvič berem o "darilu", slišim pa drugič. Sedaj me zanima, na kak način si upravičen do njega. Vem, da je nekaj v zvezi z dodatnim življenskim zavarovanjem. Mož ga ima pri Triglavu. Že vnaprej hvala za informacijo. p.s. rajši prijavi, če si dobila kak izpis, odkar so me preverili, ne bi reskirala z izgovorom "nisem vedla, da moram".
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 14:36:30
|
|
|
|
Anonimen
|
A ta znesek od zavarovalnice dobiš tudi, če se greš zavarovat šele v 7. mesecu nosečnosti? Kakšno zavarovanje moraš skleniti?
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 14:36:38
|
|
|
|
dinika
|
Mene tudi zanima zakaj so ti to izplačali? Midva imava oba sklenjeno pri njih Dodatno življensko zavarovanje z nezgodnim. Je to mogoče to? Hvala za odgovor
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 14:45:41
|
|
|
|
Pikapolonica
|
Zavarovana morata biti oba starša, s tem da mamica vsaj eno leto ob rojstvu otroka. No, saj to menda ni v bistvu darilo, oz. nagrada, izplačajo ti pač del tvojega denarja malo prej (ne ob izteku npr. 35 letne dobe), pride pa vseeno zelo prav. Ups , potem pa menda res ni treba v dohodnino, če je to v bistvu moj denar..... Bistvo je torej - oba starša, mamica najmanj eno leto (tko da , Kerensa, si malček prepozna). Tako je pri Zavarovalnici Triglav, za druge pa ne vem. Razen za SKB Generali. Tam ti nič ne dajo. Vem, ker sem tudi tam zavarovana, pa sem se pozanimala. LP,
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 16:40:15
|
|
|
|
ciciban
|
Vcasih je bilo res darilo-ce si sklenil pogodbo pred l.2002-tisti,ki pa so sklenili po letu 2002 pa dobijo del svojega denarja-ce zelijo-in se na koncu ta znesek odsteje od privarcevanega denarja!! Ni pa potrebno tega prikazat pri doh.!!!
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 16:53:10
|
|
|
|
CatJa
|
Tako kot pravi ciciban. Moj oče je agent na Triglavu in sem ga menda 3x vprašala ali je to darilo ali se to odšteje od končne zavarovalne vsote. Se ne odšteje, ampak je darilo. S tem, da ga uveljavljaš kot zavarovalni primer, torej to ni dohodek in ne gre v dohodnino! Če je po novem kaj drugače, pa ne vem. Jaz sem se zavarovala l. 98.
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 20:36:36
|
|
|
|
KIRA
|
tudi mene zanima tole, ampak imam (iamva) pa sklenjene police pri zavarovalnici MErkur. Meni se zdi, da je enkrat agentka nekaj takega omenila ob sklenitvi pogodbe, ampak ker sem bila tarat že noseča, menda zame ni prišlo v poštev - ker ob rojstvu ne bi imela 1 leto pogodbe... Ne vem, če sem si prav zapomnila - zanima me pa vseeno - ima kdo police pri Merkurju in mi zna povedat več o tem - ker sedaj pričakujeva bebico št.2 ???? LP
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 5.10.2005 21:04:20
|
|
|
|
baklica
|
Midva sva tud sklenila nezgodno zavarovanje pred tem ko sem drugič zanosila, a ti potem tud kaj pripada (to je ene sorte varčevanje - sva rekla da bo za ta prvega sončka ko bo šel v srednjo šolo - kje je šele to). Tud mene bi zanimalo kako je s to stvarjo. Lučka
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 6.10.2005 9:09:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa če je mati samohranilka in ima doživljenjsko zavarovanje + nezgodno zavarovanje pri zavarovalnici Triglav?
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 6.10.2005 12:32:08
|
|
|
|
Anja**
|
a se ne dobi darilo samo za prvega otroka??? ...drugace, Kira, imama midva tudi zavarovanje preko Merkurja... me zanima, ce ve kdo, kako je s tem....
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 6.10.2005 12:52:26
|
|
|
|
mehurčica
|
Oj punce! Delam za zavarovalnico Merkur(med drugim)....ampak sedaj se mi mudi. Dobite več informacij zvečer. Bye
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 6.10.2005 13:12:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, šele sedaj sem videla, da sem se narobe izrazila. Mislila sem, kaj če bo mati prijavljena kot samohranilka in ima sklenjeno zavarovanje pri Triglavu?
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 6.10.2005 20:39:44
|
|
|
|
HuAnita
|
Od mariborske sem dobila cca 38.000 sit, pa sem samo jaz tam zavarovana. sem pač bolj težka stranka
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 7.10.2005 13:03:42
|
|
|
|
mehurčica
|
Tukaj je program, kjer dobiš tudi izplačilo ob rojstvu otroka: http://www.merkur-zav.si/c_vsebina.php?s=s_2_3_4 Za dodatne informacije se lahko obrnete name privat.
< Sporočilo je popravil mehurčica -- 7.10.2005 13:05:26 >
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 7.10.2005 13:10:59
|
|
|
|
KIRA
|
Izplačilo ob rojstvu otroka 160,00 240,00 320,00 400,00 480,00 560,00 640,00 720,00 800,00 Mehurčica: mi lahko to razložiš prosim????? Midva imava oba sklenjeni polici10+ od 29.12.2003 če se ne motim. A za naju to tud velja ali kako - ali moraš imet kero drugo zavarovanje?? 1. hči je privekala na svet 10.08.2004 - nisva dobila nič, drugo pa čakava sedaj 15.10. - če bo na rok...
|
|
|
|
RE: "Darilo" zavarovalnice ob rojst... 7.10.2005 13:33:40
|
|
|
|
mehurčica
|
Glede na to, za kakšno mesečno premijo se ti odločiš, da boš plačevala pri zavarovanju Vivant, takšen znesek potem dobiš ob rojstvu otroka. Mislim pa, da moreš imeti vsaj 10 mesecev prav to zavarovanje-Vivant. Če imaš samo 10+ z nezgodnim, to ne velja! Torej, recimo da plačuješ mesečno premijo 6,94€, dobiš ob rojstvu otroka 160,00€.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?